Skip to main content

Trilogy of Magnetics

Megjelent: 2019. március 13.

trilogy2Tervezési segédlet EMI szűrő, SMPS és RF áramkör építéséhez

A Würth Elektronik eiSos 2018 végén jelentette meg a „Trilogy of Magnetics” című népszerű könyve ötödik, bővített és átdolgozott kiadását. A gyakorlati orientáltságú műszaki szakkönyv középpontjában alkalmazástechnikai megoldások, passzív alkatrészek kiválasztási szempontjai és NyÁK tervezési ajánlásai állnak – különös tekintettel az EMC megfontolásokra.

 

A „Trilogy of Magnetics” egy olyan, elsősorban induktív alkatrészekről szóló átfogó ismeretgyűjtemény, amely tartalmazza az alapelveket, az alkatrészek bemutatását, valamint részletezi azok alkalmazási lehetőségeit. A könyv a következő fejezetekből áll:

  • Az „Alapelvek” (Basic Principles) rész áttekintést ad az olvasónak az induktív jellegű alkatrészekre vonatkozó elméleti ismeretekről és a legfontosabb fizikai törvényekről, helyettesítő áramkörökről és szimulációs modellekről.

  • Az „Alkatrészek” (Components) – az induktív alkatrészeket mutatja be sajátos tulajdonságaikkal és alkalmazási területeikkel: EMC komponensek, induktivitások, transzformátorok, nagyfrekvenciás (HF) alkatrészek, túlfeszültségvédők, árnyékoló anyagok és kondenzátorok.

  • Az „Alkalmazások” (Applications) – széles körű áttekintést ad az olvasónak a szűrő áramkörök alapelveiről, valamint számos ipari alkalmazásról, a működő megoldások eredeti részletes leírásai által.

 

trilogy

 

Új szemlélet

Az induktív elektronikai alkatrészek fontos alapelvei mellett ez az ötödik módosított kiadás mélyreható betekintést nyújt a szimuláció témakörébe is, ami a korábban megtárgyalt elméleti szempontok és összefüggések hatékonyabb bemutatását, illusztrálását teszi lehetővé. Ez magában foglalja a szűrési alapelvek bemutatását olyan alkalmazásokra értelmezve, mint a nagyfrekvenciás áramkörök, transzformátorhelyettesítő képek, Ethernet és Power-over-Ethernet portok, kapcsoló üzemű tápegységek, rádiófrekvenciás (RF) és vezeték nélküli energiaátviteli megoldások.
„Az induktív elektronikai alkatrészek gyakorlati felhasználása – akár feszültségátalakításra használják, szűrésre vagy az EMC követelmények kielégítésére – minden, csak nem egyszerű feladat, és nagyon sok fejlesztőnek komoly fejfájást okoz. A széles körben elterjedt bizonytalanság és sok esetben a képzési rendszerben tapasztalható gyakorlati irányelv hiánya – az induktív alkatrészek kiválasztását és használatát illetően – ösztönzött minket a könyv megírására. Felhasználói kézikönyvünk a „Trilogy of Magnetics” nagy sikere és óriási népszerűsége bizonyítja, hogy mennyire igazunk volt” – mondja Alexander Gerfer, a Würth Elektronik eiSos csoport műszaki igazgatója. – „Sok fejezetet kibővítettünk, és hozzáadtunk újakat, nagyobb teret adva az olyan egyre növekvő jelentőségű alkalmazási területeknek, mint a vezeték nélküli energiaátvitel, az RF, a környezeti energiahasznosítás és az új SiC (szilícium-karbid) és GaN (gallium-nitrid) kapcsolótranzisztorok. Belevettük a felületi vezetést (skin effect) és a közelségi hatást (proximity effect), valamint az AC veszteségekre vonatkozó részletes információkat is.” A „Trilogy of Magnetics” ötödik kiadása angol nyelven íródott, német nyelvű változata „Trilogie der induktiven Bauelemente” címmel 2019 folyamán jelenik meg.
A könyv megrendelhető a Würth Elektronik honlapján, a helyi kereskedelmi irodától, illetve a szerződött disztribútori hálózaton keresztül nettó 49 eurós végfelhasználói áron.

 

Würth Elektronik Hungary Kft.
1138 Budapest, Népfürdő u. 22. A torony 5. em.
Tel.: +36 1 877 3000
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.we-online.com

 

Még több Würth Elektronik Hungary