Skip to main content

Többmagos oszcilloszkóp-alkalmazás „big data” kezelésére

Megjelent: 2017. április 12.

pr022016 Beckhoff Twincat Scope printA TwinCAT Scope nevű program segítségével példátlanul egyszerűen állíthatók össze mérőalkalmazások, még nagy adatmennyiségek („big data”) kezelése esetén is: támogatja a többmagos feldolgozást, így különösen nagy adattömegek begyűjtésére és megjelenítésére is alkalmas. Az oszcilloszkóp-szoftver a TwinCAT vezérlőarchitektúra szerves részét képezi, ábrázolóeszközével egyszerűen jeleníthetők meg jelgörbék.

 

A TwinCAT Scope nevű program segítségével példátlanul egyszerűen állíthatók össze mérőalkalmazások, még nagy adatmennyiségek („big data”) kezelése esetén is: támogatja a többmagos feldolgozást, így különösen nagy adattömegek begyűjtésére és megjelenítésére is alkalmas. Az oszcilloszkóp-szoftver a TwinCAT vezérlőarchitektúra szerves részét képezi, ábrázolóeszközével egyszerűen jeleníthetők meg jelgörbék.

Főként az Ipar 4.0 és a „big data” koncepcióra épülő alkalmazások hatására a különféle gépeken végzett adatgyűjtés, helyszíni információfeldolgozás egyre inkább előtérbe kerül. Ennek következtében a folyamatokhoz kapcsolódó összes adatot jól áttekinthetően, grafikusan egy gép teljes életciklusán át, helyes időrendi sorrendben, a lehető legnagyobb hatékonysággal kell megjeleníteni és elemezni. A TwinCAT 3 Scope segítségével a jelgörbék akár mikroszekundumos felbontással is ábrázolhatók. A TwinCAT 3 Scope többmagos architektúrán is képes futni, így akár több száz változót tartalmazó, nagy adattömeg is kezelhető vele. Mindezek mellett meglehetősen felhasználóbarát is, mert fennakadásmentesen integrálható Microsoft Visual Studio® környezetbe, ebből következően pedig a TwinCAT fejlesztőkörnyezetbe is. A gépek fejlesztői ezáltal mind a folyamatmegfigyelést, mind az alkalmazásfejlesztések tervezési lépéseit jelentősen megkönnyítő ábrázolóeszközt tarthatnak a kezükben. Az új TwinCAT Analytics és TwinCAT IoT szoftvermodullal együtt a begyűjtött adatok akár helyben, akár egy magán- vagy nyilvános felhőben is elemezhetők. A helyszíntől függetlenül a jelek az idő függvényében, XY-diagramon vagy a TwinCAT Scope új oszlopdiagramos ábráin egyaránt megjeleníttethetők.

pr022016 Beckhoff Twincat Scope print

Fő jellemzők:

  • hatékony adatfeldolgozás többmagos architektúra támogatásával

  • egyszerű, intuitív tervezés

  • fennakadásmentesen integrálható Visual Studio®-ba

  • μs-os tartományig terjedő, nagy mintavételezési sebesség

  • trigger-vezérelt rögzítések

  • futási időben végezhető elemzések

  • mentés különféle adatformátumokba

  • adatforrás vezérlésének támogatása

 

További részletek: www.beckhoff.hu/TwinCAT-3-Scope

BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Tel.: + 36 1 501 9940
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.hu

Még több Beckhoff