Skip to main content

Termikus és látható fénytartományú képek összehangolására is képesek a Fluke Process új ipari hőkamerái

Megjelent: 2018. június 29.

fluke thermoview tv40 pressimage lidTermikus képérzékelőinek új termékcsaládját mutatta be a Fluke Process Instruments a látható fénytartományban is működő kameráiban. A fixen telepített hőkamerák 24/7 hőmérséklet-felügyeletet tesznek lehetővé -10 °C és 1200 °C közötti hőmérséklettartományban.

 

 

 

A kamerák támogatják a GigE Vision képátvitelt, az automatikus riasztásokat, az elemzéseket és az archiválást. A több eszközről származó képek egymással kombinálhatók is a megjelenítéshez és az elemzéshez. A kamerákhoz számos, a terepen cserélhető objektív áll rendelkezésre, a széles látószögű lencséket is beleértve.
A képalkotók olyan alkalmazások felügyeletére is alkalmazhatók, mint a lemezek melegalakítása, a fékvizsgálat, a mészégető kemencék, a fémnyomás, a hulladékégetők és a kazánok. A képek rögzítési sebessége 9, vagy 60 képkocka/mp lehet.
A termékcsaládot jelenleg egy 320 × 240 és egy 640 × 480 képpont felbontású modell alkotja, amelyeket több modellel terveznek kiegészíteni a későbbiekben. A kamerák az interneten keresztül konfigurálhatók és vezérelhetők, funkcióik sorában a távoli motoros fókuszállítási lehetőség is helyet kapott.

 

fluke thermoview tv40 pressimage

A hősugárzást és a látható fényt egyaránt detektáló kamera 24/7 folyamatfigyelést tesz lehetővé automatikus riasztásokkal a túlmelegedés, vagy az előre meghatározott rendellenességek esetében

 

A kamera képes a hősugárzás és a látható fény összehangolására. A felhasználók különálló emissziós értékeket és riasztási feltételeket állíthatnak be a különböző zónákban. A beépített objektívvel rendelkező standard TV40 hőkamerák nem tartalmaznak külső mozgó alkatrészeket. IP 67 védettségű alumíniumburkolatuk 50 °C-ig teszi lehetővé a stabil működést, egy kiegészítő hűtőrendszer alkalmazásával pedig a kamera akár 200 °C-os környezeti hőmérséklettartományban is működőképes marad.

 

www.flukeprocessinstruments.com