Skip to main content

Teljes gázzal az infosztrádán

Megjelent: 2018. szeptember 11.

Murr lidA Murrelektronik IP67 védelmi besorolású, ipari környezetben is használható M12 csatlakozója kiválóan alkalmas a nagy teljesítményű ipari Ethernet alkalmazásokhoz. Az X kódolású M12 nagy adatátviteli sebességet tesz lehetővé. Az Y kódolású M12 az adatok és áram párhuzamos kapcsolására szolgál.

 

 

A nagy sebességű képfeldolgozó rendszerek jó példái annak, hogyan generálnak egyre nagyobb adatmennyiséget az ipari Ethernet alkalmazásokban, ezért egyre nagyobb adatátviteli sebességre van szükség. Egyre nagyobb jelentősége van a vállalaton belüli, egységes kommunikációs struktúra iránti igénynek is.

 

Full Speed On The Data Highway x coded

X kódolású M12 csatlakozók


A másodpercenként akár 10 Gigabit sebességű hibamentes adatátvitelhez a Murrelektronik X kódolású M12 kábelei kínálják a megfelelő megoldást. Teljes sebességet tesznek lehetővé az infosztrádán. A csatlakozóban található (X-alakú) fémkereszt biztonságosan választja el egymástól a négy adatpárt. A vezetékek árnyékoltak, védettek a külső zavaró hatásokkal szemben is.
Az irodákban használt RJ45 csatlakozók és a terepen használt X kódolású M12 kombinációja lehetővé teszi a vállalatnál az átfogó Gigabit-kommunikációs struktúra kialakítását.
A Murrelektronik az X kódolású M12 csatlakozókat rendkívül tartós PUR-kábelekkel kombinálva kínálja – ami kiválóan alkalmassá teszi ipari környezetben történő felhasználásra is.

 

Főbb jellemzők:

  • 6A osztály szerinti (ISO/IEC 11801) 10 GBit/s adatátviteli sebesség;
  • M12 X kódolás (IEC 61076-2-109);
  • 360°-os teljes árnyékolás;
  • forrasztott árnyékoláscsatlakozás a kábel és a csatlakozó között;
  • alkalmas az ipari környezetben történő felhasználásra IP65/67-ig.

 

Hibrid vezetékek – adatok és áram párhuzamos kapcsolása

A Murrelektronik Y kódolású M12 kábeleivel egy csatlakozóval vezethet párhuzamosan adatokat és áramot. A fém Y kódolás a csatlakozófelületen elválasztja egymástól az teljesítményátvitel négy érintkezőjét a négy jelérintkezőtől. Így akár 100 Mbit/s adat átvitelére is képes, ugyanakkor 2 × 6 A áram továbbítására ad lehetőséget.
Az Y kódolású M12 kábelekkel kisebb lesz a szerelési időszükséglet az alkalmazásoknál, és ezáltal határozottan csökkennek a költségek. A mozgó alkalmazásokban az Y kódolású M12 csatlakozókat vontatólánccal való használatra alkalmas PUR-vezetékekkel kombinálva kínáljuk.

 

Full Speed On The Data Highway y coded

Y kódolású M12 csatlakozók

 

Főbb jellemzők:

  • 5E osztály szerinti (ISO/IEC 11801, D osztály) adatátviteli sebesség;
  • Akár 2 × 6 A teljesítményátvitel;
  • 360°-os teljes árnyékolás;
  • forrasztott árnyékoláscsatlakozás a kábel és a csatlakozó között,
  • alkalmas az ipari környezetben történő felhasználásra IP65/67-ig.

 


Murrelektronik Kft.
9024 Győr, Közép u. 16.
Tel.: +36 96 900 125
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.murrelektronik.hu

 

Még több Murrelektronik