Skip to main content

XIX. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny

Megjelent: 2015. november 09.

divilexA hagyományos Konstrukciós Versenyek folytatásaként a Divelex Bt. 19. alkalommal hirdeti meg az Országos Elektronikai Konstrukciós Versenyt a 2015/16-os tanévre az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának védnökségével, szponzorok támogatásával, a Divelex Bt. (az egységes építési- és mérési feladat kidolgozója és szállítója) szervezésében.

 

 

Versenyfelhívás

A pályázat résztvevői

A hazai és határon túli középfokú szakiskolák évfolyamkorlátozás nélkül nevezhetik a versenyre azokat a tanulókat, tanulópárokat (oktatási intézményenként legfeljebb két pályaművel), akik az elektronika bármely területén folytatnak tanulmányokat.

A pályaművek

A pályázóknak egy elkészült elektronikus áramkört vagy komplett készüléket, valamint annak teljes körű, .pdf formátumú dokumentációját kell benyújtania. A pályamunkákat önállóan kell elkészíteni felkészítő tanár felügyeletével. A témája alapjául saját ötlet vagy hazai, ill. külföldi szakirodalom szolgálhat.

A verseny időpontja és helye
A nevezés módja és határideje

Nevezést benyújtani a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet 2016. február 8-ig. A jelentkezéskor kérjük megjelölni a versenyző(k) és a felkészítő tanár nevét, elérhetőségét, a pályázó iskola adatait, elérhetőségét, valamint a pályamű megnevezését. A jelentkezéseket írásban visszaigazoljuk.

További információ

Az érdeklődők további tájékoztatást a verseny szervezőjétől kaphatnak a +36 1 223-5056 vagy a +36 20 410-3856 telefonszámon.

Nevezési díj

4500 Ft vagy 15 EUR versenyzőnként, amelyet a jelentkezési lapon feltüntetett számlázási címre kiállított számla ellenében, a kincstári rendnek megfelelően 30 naptári napon belül, banki átutalással kell kiegyenlíteni.

A dokumentáció beküldése

A pályamunka dokumentációját 2016. április 8-ig kell eljuttatni elektronikus úton a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

A verseny lebonyolítása
  • Az első versenynapon a versenyzőknek dokumentáció alapján egy átlagos bonyolultságú áramkört kell megépíteni, üzembe helyezni, majd bemérni. Az eredményeket a mérési utasítás szerint jegyzőkönyvszerűen dokumentálni kell. A versenyzők írásban, röviden válaszolnak – a megépített áramkörhöz kapcsolódó – elméleti kérdésekre. Tájékoztatásul a korábbi versenyek egységes építési- és mérési feladatai itt megtekinthetők.

  • A második versenynapon a versenyzők a zsűri és az érdeklődők előtt bemutatják pályamunkájukat, válaszolnak a zsűri – pályamunkájukhoz kapcsolódó – kérdéseire. Ugyancsak ezen a napon a versenyt támogató, elektronikai szakterületen működő szponzorok ismertetik meg az érdeklődőkkel tevékenységüket az érdeklődőkkel.

Díjak

A dobogós helyezettek teljesítményét a szponzorok által felajánlott értékes tárgyjutalommal ismerjük el. A versenyen résztvevők oklevelet kapnak.

Szállás

A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Bolyai János Műszaki Szakközépiskolája és Kollégiuma igény esetén gondoskodik a résztvevők szállásáról, melynek térítését és az utazási költséget a pályázatot benyújtó iskola fedezi.

A verseny nyilvános napján (2016. április 16-án, szombaton) minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

 

Divelex sajtóinformáció