Skip to main content

Új Simatic-vezérlők

Megjelent: 2015. április 17.

Siemens kep

A Siemens a különféle automatizálási követelményehez alap, speciális, osztott és szoftveres vezérlőket ajánl annak érdekében, hogy a skálázhatóság és az integráltság követelményeinek minden környezetben jól megfelelhessen.

 

 

A Simatic-vezérlők új generációja okos választás bármilyen automatizálási feladathoz

Tovább gazdagodott a már megszokott és bevált Simatic-vezérlők portfóliója. Az egyszerű, önállóan működő alkalmazásokhoz tervezett Simatic S7-1200 és az összetett alkalmazásokhoz tervezett Simatic S7-1500 vezérlő mellett az osztott vezérlők sorozata a PC-alapú automatizáláshoz kibővült a Simatic S7-1500 szoftveres vezérlővel és a kompakt Open Controllerrel. A Simatic-vezérlők új generációja a teljesítmény és működőképesség szempontjából jól egészíti ki a skálázható Simatic-termékcsaládot. A nagyobb teljesítményű vezérlők a kisebb típusok funkcionalitására építenek. A felhasználók alkal­mazásaikat egységes felületen készíthetik el, melynek előnyeit már a tervezés alatt élvezhetik, és az üzemeltetés és karbantartás feladai is hatékony támogatást kapnak.

 

Siemens kep

Osztott és PC-alapú automatizálás

A kompakt Simatic ET 200SP Open Controller (vezérlő) a moduláris osztott vezérlők családjának legújabb tagja, amely különösen alkalmas gépek sorozatgyártásához. Ez a vezérlő egyetlen kompakt eszközben egyesíti a PC-alapú szoftveres vezérlőfunkciót a képi megjelenítéssel, Windows-alkalmazásokkal és centralizált be- és kimenetekkel. Az Open Controller-t rugalmasan lehet standard ET 200SP modulokkal bővíteni, de osztott architektúrájú gépekre is optimalizálható. A kompakt konstrukciónak köszönhetően kevés helyre van szüksége a vezérlőszekrényben.
A PC-alapú automatizálás a vezérlők generációjának az egyik új jellemzője. A Simatic S7-1500-alapú S7-1507S szoftveres vezérlő alkalmas a Simatic ipari PC-kkel végzett automatizálási feladatok megvalósítására, azonban a Windowstól függetlenül működik, ezzel biztosítva a rendszer megbízható működését. A PC-alapú vezérlőrendszer és a magasszintű programozási nyelv különösen alkalmas különleges műszaki feladatok megvalósításához. A Simatic-kör­nyezetben jártas felhasználó számára a műszaki feladatok megoldása során a programozás és a kezelés nem igényli új ismeretek elsajátí­tását, mivel az új szoftveres vezérlő teljes mértékben kompatibilis a szabványos Simatic S7-1500-vezérlőkkel.

Integrált biztonság

A portfólió bővítésének magját a Safety automatizálásban használt, integrált biztonsággal rendelkező CPU-k jelentik. Az összes Simatic S7-1500-vezérlő, és – most első alkalommal – a Simatic S7-1200-vezérlők, valamint a Simatic ET200SP Distributed (osztott) vezérlők most már Safety-változatban is elérhetők. A Step 7 Safety V13 SP1 fejlesztőkörnyezetben a felhasználó azonos fejlesztői és üzemeltetési környezetben készíthet programokat Safety Simatic (F-CPU) vezérlők számára.

Hatékony tervezés

Az új Simatic-vezérlők zökkenőmentesen integrálhatók a TIA Portal fejlesztői keretrendszerbe. Ez megkönnyíti a tervezést, konfigurálást és az új funkciók használatát.

Simatic S7-1200 – bevezetés az integrált biztonságba

A Simatic S7-1200-vezérlő alkalmas egyszerű és önálló alkalmazások megvalósítására. A Safety CPU-k első alkalommal teszik lehetővé a biztonsági alkalmazásokat ebben a teljesítménytartományban. Először találkoznak a felhasználók azzal a lehetőséggel is, hogy a Simatic S7-1200-vezérlő biztonsági (Safety) feladatokat is el tud látni. Az S7-1214FC és S7-1215FC CPU-val, valamint a hozzájuk tartozó Safety I/O-modulokkal első alkalommal áll rendelkezésre alacsony teljesítményű, integrált biztonsági megoldás Simatic vezérlőkhöz. A TIA Portal következetes műszaki megoldása lehetővé teszi a Safety-programok másolását Simatic S7-1200-as készülékről Simatic S7-1500-ra is. Az új Simatic S7-1200 V4.1 további funkciókkal bővült. A Simatic S7-1500-hoz hasonlóan a Simatic S7-1200 központi konfigurációjában képes az „Option Handling” alkalmazására, ami rugalmas gépkialakítást tesz lehetővé. Ez – például sorozatgyártásnál – megtakarításra ad lehetőséget a tervezésben, beüzemelésben és a dokumentálásban. Az új PID Temp-technológia tökéletesen támogatja a hőmérséklet-szabályozást, a CPU biztonsági mentése pedig könnyen visszaállíthatóvá teszi a gép állapotát. Szabályozott hajtásokat lehet megvalósítani a Profinet-hajtások integrálásához szükséges, zárt hurkú PTO-funkcióval. Javult az S7-1200 kommunikációs processzorok (CP-k) integrálása a Simatic S7-1200-készülékbe. A felhasználók az S7-1200 CP-ken keresztül tudják elérni a CPU-webszervert és a nyílt felhasználói kommunikációt (Open User Communication).

 

Siemens Zrt.
Digital Factory / Process Industries & Drives
1143 Budapest, Gizella út 51-57.
Tel.: +36 1 471 1715
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.siemens.hu/ipar

Még több Siemens

 

Címkék: Simatic | TIA Portál | Safety | Open Controller