Skip to main content

Új ipari PC-k kis és közepes méretű vezérlő- és mozgásvezérlő alkalmazásokhoz

Megjelent: 2016. március 04.

pr182015 Beckhoff IPC entry-level-webA Beckhoff PC-alapú vezérléstechnikája hardver- és szoftverszempontból is jól skálázható, ami alkalmazásspecifikus megoldásokat tesz lehetővé. A kis és közepes teljesítménytartomány költségérzékeny alkalmazásaihoz a cég két új, belépő szintű ipari PC-t (IPC) jelentett be, amelyek kategóriájukban a legjobb eredményeket nyújtják költséghatékonyan. A vezérlőszekrénybe építhető C6905 PC és a CP6706 vezérlőpanel többmagos Intel® Atom™-processzorral rendelkezik.

 

A Beckhoff új, belépő szintű IPC-portfóliója két eszközzel bővült: a C6905 vezérlőszekrénybe építhető PC-vel és a 7” képátlójú CP6706 beépített Panel PC-vel, amelyek számítási teljesítménye nagyobb a korábbi belépő szintű eszközökénél. Ezekben az eszközökben nagyteljesítményű Intel® Atom™ -processzor működik, amely akár négy processzormaggal is rendelhető. Ezáltal ezek az új eszközök ideálisan használhatók mozgásvezérlés vagy komplexebb grafikus alkalmazások kis és közepes méretű vezérlőjeként.

A Beckhoff-alaplapok és -házak ipari igényeket elégítenek ki

Az új IPC-modellek 3,5”-es alaplapját és alumíniumházát a Beckhoffra jellemző összes előnyös tulajdonság figyelembevételével fejlesztették. Ezek közé tartozik az ipari körülményekhez szükséges strapabírás, a megbízható minőség és a hosszú távú elérhetőség. A gépészeti költségek csökkentésével és az interfészek számának lefaragásával a két eszközt arra tervezték, hogy kb. 13…20% költségcsökkentéssel is pontosan megfeleljenek az adott tartományba tartozó alkalmazás követelményeinek, és mindezt a valamivel rugalmasabb C6915 és CP6707 eszközökhöz hasonló berendezésosztályban. Ezek az új eszközök kiváló ár/érték-arányuk mellett a funkciók teljes skáláját kínálják. Ide tartozik a 2 GB-os (gyárilag 8 GB-ra bővíthető) DDR3L-RAM, az alaplapra integrált kettős Ethernet-adapter 2×100/1000BASE-T csatlakozással, a 4 GB-os CFast-kártya kiváló minőségű SLC-flash-memóriával, a négy USB 2.0 port, a DVI-csatlakozás és egy opcionális harmadik Ethernet-port.

pr182015 Beckhoff IPC entry-level-web

A költségérzékeny alkalmazások számára ideális CP6706 Panel PC és a vezérlőszekrénybe építhető C6905 PC sikeresen aknázza ki a többmagos Intel® Atom™-processzorok számítási teljesítményét

A nagy teljesítményű processzor és a rugalmasság szerepe az operációs rendszer kiválasztásában

Korábban a költségérzékeny vezérlőalkalmazásokhoz használt, belépő szintű, PC-alapú berendezésosztály tartalmazta a CP6606 beépített Panel PC-t és a CX9020 beágyazott PC-t, mindkettőt ARM Cortex™ A8 CPU-val. Az új eszközökben lévő Intel® Atom™-processzor nagyobb számítási teljesítménye lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy – azonos költségek mellett – összetettebb vezérlő, mozgásvezérlő és megjelenítő alkalmazásokat hozzanak létre. Ugyanakkor az operációs rendszerek szélesebb köre alkalmazható: a Windows Embedded Compact mellett használható a Windows Embedded Standard és a Windows 10 is.

BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Tel.: + 36 1 501 9940

E-mail:

 

Még több Beckhoff

Címkék: ipari PC | panel PC