Skip to main content

TwinCAT IoT: Gyors, szabványosított út a felhőbe

Megjelent: 2016. április 04.

Beckhoff TwinCAT 3 IoT termtukAz új TwinCAT IoT-nek köszönhetően a TwinCAT 3 automatizálási szoftver teljes körű megoldást nyújt az IoT- és Ipar 4.0-koncepciók gyors és hatékony megvalósításához. A TwinCAT IoT támogatja a felhőalapú kommunikáció szabványos protokolljait, valamint „push” értesítések küldését intelligens eszközökre. A hagyományos vezérlési feladatok felhőbe történő kiterjesztése a termelés hatékonyságának szembetűnő növekedését eredményezi olyan alkalmazásokon keresztül, mint például a Big Data, az alakfelismerés vagy gépállapot- és energiafelügyelet.

 

A TwinCAT 3 IoT gyors és könnyen konfigurálható. Beágyazott PC-t vagy ipari PC-t használva IoT-vezérlőként a szoftver zökkenőmentes kapcsolatot képes fenntartani a dolgok internete (Internet of Things – IoT) és a szolgáltatások internete (Internet of Services) között.

A TwinCAT Analytics szoftverrel történő szűrés, a további adatfeldolgozás és az összegyűjtött adatok értelmezése valódi hozzáadott értéket hoz létre. Az átfogó elemzés lehetővé teszi a megelőző karbantartást, csökken az előre nem tervezett gépállásidő, továbbá a vezérlési megoldások optimalizálása is megvalósítható – például a ciklusidők vagy energiacsúcsok minimálisra csökkentésével. A továbbfejlesztett szoftverplatform a funkciók széles tárházát nyújtja a felhasználók számára a feldolgozási adatok szabványos kommunikációs protokollokon keresztül történő cseréjéhez és a felhőszolgáltatók különleges adatainak és kommunikációs szolgáltatásainak eléréséhez.
A megfelelő szolgáltatások lehetnek nyilvános felhőrendszerekben (mint amilyen például a Microsoft Azure vagy az Amazon Web Services), vagy lokális hálózatokon.
A TwinCAT IoT és a TwinCAT Analytics közötti kommunikáció további előnyöket nyújt. Amennyiben több gépről érkező adatok központi elemzéséhez egy TwinCAT Analytics workbenchet hoznak létre, ez a különböző TwinCAT 3 IoT-eszközöknek köszönhetően maximális rugalmassággal kommunikálja a megfelelő termelési adatokat.

 

BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Tel.: + 36 1 501 9940
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.hu/TwinCAT-IoT

Még több BECKHOFF

 

Címkék: Beckhoff TwinCAT IoT Analytics