Skip to main content

Tovább az 5G felé

Megjelent: 2015. július 13.

NI BEEcube kepA ma forgalomban levő mobiltelefonok jelentős része még a negyedik generációs (4G) technológia szintjére sem ért el, és a szolgáltatók is csak közelítik a teljes országos lefedettséget. Az élvonalat azonban már az ötödik generáció képviseli, amelynek műszerezésében a National Instruments meghatározó szerepet vállal. A BEEcube kommunikációtechnológiai fejlesztő vállalat felvásárlása jelentős lépés a cég vezető szerepének megerősítése felé.

 

A világ legösszetettebb mérnöki problémáinak megoldását segítő, platformalapú rendszerek fejlesztője, a National Instruments (NI) bejelentette a BEEcube vállalat felvásárlását. A BEEcube élvonal­beli a rádiófrekvenciás kutatásokban; továbbá a vezeték nélküli infrastrukturális eszközök és katonai/védelmi alkalmazások fejlesztésében használt, nagyteljesítményű, FPGA-alapú prototípus­készítő- és üzemi termékek piacvezető gyártója, technológiai fejlesztője.
„Amint az adatsebesség iránti igény és a hálózatba kötött eszközök száma az intelligens eszközök hálózatának (IoT) terjedésével egyre növekszik, az NI különös hangsúlyt fektet arra, hogy kutatási és prototípuskészítő eszközeivel az újgenerációs 5G-kutatások élvonalában legyen“ – nyilatkozta Charles Schroeder, az NI rádiófrekvenciás kommunikációért felelős vezetője. „Az NI és a BEEcube a platformalapú tervezés elkötelezett híve. Hiszünk abban, hogy vezető pozíciónk a piaci bevezetés irányába haladó 5G területén a két vállalat egyesülésével tovább erősödik.“
Chen Chang, a BEEcube alapítója és elnök-vezérigazgatója hozzátette: „A BEEcube már hosszú évek óta a távközlési alkalmazások technológiai fejlesztésének élvonalában tevékenykedik. Az NI-hoz való csatlakozásunkkal olyan erőforrásokhoz jutunk, amelyek birtokában folytathatjuk az 5G-hez kapcsolódó kutatásainkat, valamint ügyfeleink számára világméretű infrastruktúra kialakítására is alkalmas megoldásokat kínálhatunk.“
A BEEcube az NI kizárólagos tulajdonú leányvállalataként, az eddigi elnök-vezérigazgató Chen Chang vezetésével folytatja munkáját. Termékeit – közvetlenül és viszonteladói hálózaton keresztül – továbbra is a BEEcube márkanév alatt értékesíti és támogatja. A vállalat felvásárlása nem jelenik meg a National Instruments összevont pénzügyi kimutatásában.

A BEEcube-ról

A BEEcube (www.beecube.com) technológiai fejlesztésben élenjáró vállalatként a teljeskörűen programozható, valósidejű jelfeldolgozási platformok piacvezető gyártója. Eszközei rádiókommunikációs, védelmi, oktatási és kutatási területeken használhatók valós­idejű prototípuskészítéshez, egyetemi kutatási tevékenységhez, a katonai távközlésben és felderítő-megfigyelő rendszerekben, továbbá fejlett vezetékmentes (például 5G) kutatásokhoz és infrastrukturális telepítésekhez.

Előretekintő megállapítások 

A BEEcube felvásárlását bejelentő sajtóközlemény „előretekintő megállapításokat“ tartalmaz többek között az 5G-technológiával kapcsolatosan is, amely egyre inkább a piaci bevezetés felé halad. Az NI kifejezte szándékát, hogy megerősítse vezető pozícióját az 5G területén. A cég rendelkezik azokkal az erőforrásokkal, amelyek az 5G-hez kapcsolódó kutatásokban meghatározó szerep betöltéséhez és az infrastrukturális berendezések világviszonylatban való telepítését elősegítő megoldásokhoz szükségesek. A megállapításokban foglaltakat befolyásolhatják egyes kockázatok és bizonytalanságok, többek között a világgazdaság kedvezőtlen fordulatai vagy ingadozásai, az új termékek forgalomba hozatalának késései, az ügyfelek NI-termékek iránti érdeklődésének hullámzásai, azonban az NI szakmai potenciálját jelentősen növeli a BEEcube felvásárlása során megszerzett kulcsfontosságú alkalmazottak szakmai kompetenciája, a BEEcube meglevő ügyfélköre és egyéb kapcsolatai.


(forrás: a National Instruments sajtóközleménye)

Még több National Instruments

 

Címkék:  BEEcube