Skip to main content

Pollack Expo-jubileum - Tizedik éve a magyar műszaki kiállítások élvonalában

Megjelent: 2016. február 10.

eloadas 085-webGyorsan változó világunkban könnyen kicsúszik a szánkon, hogy „hagyományos” az, amit már nem először rendeznek meg. A Pollack Expo bőven túlteljesíti ezt a kritériumot: a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara 2016. február 25-26-án rendezi meg tizedik alkalommal országos szakkiállítását.

 

2007-ben, amikor felújították a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Műszaki és Informatikai Karának épületét, a Kar vezetői új helyet kerestek építőipari, gépész és villamos szaknapjaik közös megrendezéséhez. A Pécsi Expo Center minden szempontból megfelelő választásnak tűnt, a kérdés csupán az volt, sikerül-e megtölteni kiállítókkal a több, mint 3000 m2-es kiállítóteret. Az eredmények igazolták a várakozásokat: a kiállítóterek megteltek, a konferenciatermekben több száz vendég és hallgató figyelte a műszaki újdonságokat bemutató előadásokat, a végzős egyetemisták pedig sorban álltak az állásbörze standjainál. Elkezdődött egy hazai viszonylatban egyedülálló – azóta is tartó – sikertörténet.
A Pollack Expo legkiemelkedőbb vonása, hogy igyekszik vendégei és állandó célközönsége – a karon tanuló hallgatók – számára megmutatni a legújabb műszaki fejlesztéseket, újdonságokat, hogy a végzős hallgatók pontosabban ismerhessék a hazai gazdaság kínálta lehetőségeket. Ezért a kiállítók termékbemutatói mellett ebben az évben a plenáris programok keretében is helyet kap a magyar gazdaság fejlődését bemutató előadás, kiemelve a dél-dunántúli régió kilátásait. Ugyancsak a plenáris előadások között ismerhetik meg a jelenlévők azokat a kiemelt pályázati lehetőségeket, amelyek a következő években új értelmet adhatnak olyan műszaki területeknek, mint az energiatakarékos épületek üzemeltetése, megújuló energiaforrások használata és az informatikai hálózatok egész országra kiterjedő fejlesztése.
A plenáris programrészben a legtöbb figyelmet minden bizonnyal a zöld város, Pécs műszaki és mérnöki megoldásai kapják. Külön aktualitást ad ennek a témának, hogy a PTE Műszaki és Informatikai Karán két olyan alternatív üzemeltetésű autót is kifejlesztettek, amelyek világversenyeken elért eredményeikkel is bizonyították az új üzemanyagok használatának létjogosultságát.
A Pollack Expón az idén is építő-, gépész- és környezetmérnöki, továbbá informatikai és villamos szekciókban hangzanak el szakmai előadások és bemutatók. A szervezők ezúttal sem változtatnak olyan sikeres programrészeken, mint a hallgatók számára munkalehetőségeket kínáló állásbörze, a mérnöki kamarai tagok részére szervezett szakmai továbbképzések, valamint a kiállítók részére a Kar aulájában megrendezésre kerülő esti fogadás.
Változatlanul ingyen látogathatják a kiállítást és kísérőrendezvényeit a Pécsre látogató középiskolás diákcsoportok, mérnökök, vállalkozók és minden kedves érdeklődő.
A tizedik jubileumi Pollack Expót azonban a szervezők szeretnék emlékezetessé tenni, ezért a témaválasztásokban, a megjelenésben és a programrészekben helyet kap a korábbi kiállítások emlékezetes pillanatainak felidézése.
A 2016-os Pollack Expo kiemelkedő műszaki kiállításnak és konferenciának ígérkezik, amelyre szeretettel hívják a szervezők a Magyar Elektronika minden kedves olvasóját is.

www.pollackexpo.hu

 

Még több Pollack Expo

Címkék: Pécsi Tudományegyetem | szakkiállítás