Skip to main content

Nagy siker volt az AUTOMOTIVE HUNGARY

Megjelent: 2016. március 03.

automotive22015. október 28-án nyitotta meg kapuit az AUTOMOTIVE HUNGARY, amelyet a HUNGEXPO – a kiállítók számának és területének növekedése miatt – az előző évek gyakorlatától eltérően már nem a G, hanem az A pavilonban rendezett meg az AUTÓTECHNIKA kiállítással közösen.

 

 

A rendezvény megnyitóján Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese köszöntötte a vendégeket. A kiállítás ünnepélyes megnyitóját kerekasztal-beszélgetés követte a hazai autógyártók, a legfontosabb beszállítók első számú vezetőivel és a kormányzat képviselőivel.

Az Audi–Mercedes–Opel–Suzuki–BMW „ötösfogat” mellett 300 hazai és külföldi járműipari beszállító, alkatrészgyártó, a saját területén meghatározó cég mutatta be tevékenységét több, mint 8000 szaklátogatónak, összesen 11 országot képviselve a járműipar komplex fórumán. A magyarok mellett például cseh, török, francia, lengyel, német, osztrák, szlovák és angol kiállítók is megjelentek.
Kollektív bemutatókból sem volt hiány, hiszen a kiállítók körét erősítették a MAJOSZ, a Német-Magyar Kamara, a PMKIK, a Czech Trade, Miskolc, Győr és a Nyugat-Pannon Régió közösségi standjai.
A kísérő események a hagyományokhoz híven az ÜZLET–TUDOMÁNY–KARRIER témakörökre épültek.
A rendezvény igazi szakmai találkozóhely volt, hiszen az ÜZLET-tematikát olyan, a HIPA által támogatott események is erősítették, mint a „TIER UP!: A múlt innovációja a jelen technológiája, a jelen újítása a jövő technológiája” című előadás és az Orosz-Magyar Járműipari Beszállítói Fórum. Nagy népszerűség övezte a MAJOSZ Beszállítói Fórumot is, melynek keretében felvonultak az ágazat vezető szereplői. Az egynapos fórumon 170 autóipari szakember vett részt (17%-kal több, mint 2014-ben), akik előzetesen 350 tárgyalást jegyeztek elő. A program szakmai színvonalát és üzleti fontosságát mutatja, hogy a Magyar Suzuki, a Volkswagen és a Takata is részt vett rajta.
A TUDOMÁNY témakörében került megrendezésre a Járműfejlesztők Konferenciája, melynek témája „Remanufacturing, recycling az autóiparban”, de előadást hallhattak az érdeklődők a jármű-újrahasznosítás aktuális kérdéseiről a fenntarthatóság és a környezettudatosságra nevelés szempontjaira tekintettel.
A KARRIER-tematika legfontosabb eseményei, a sokrétű konferenciaprogramon kívül, az üzleti és az oktatási szférában szereplők találkozása voltak. Javier González Pareja, a magyarországi Bosch-csoport vezetője például személyesen válaszolt a diákok kérdéseire a cég standján.

automotive1

Sokan voltak kíváncsiak a jobline.hu-val együttműködve rendezett AUTOMOTIVE HUNGARY Állásbörzére is, melynek keretén belül a kiállítók ingyenesen leadhatták állásajánlataikat, és részt vehettek az Állásbörzén; a látogatók pedig felmérhették a járműipari humánerőforrás-keresletet. Ugyancsak sok látogatót vonzott az autopro.hu-val közösen szervezett AUTOMOTIVE HUNGARY TechTogether diákverseny, melyen tavaly is 17 autóépítő csapat vett részt. A műszaki egyetemisták és főiskolások szoros küzdelméből a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Formula Racing Team csapata (BME FRT) került ki győztesen. A második helyre az Óbudai Egyetem csapata futott be, a bronzérmet pedig a győri Arrabona Racing Team szerezte meg.
Az AUTOMOTIVE HUNGARY társrendezvénye a most 24. alkalommal megrendezett AUTÓTECHNIKA Nemzetközi járműfenntartó-ipari szakkiállítás volt, ahol elsősorban a szerviztechnika, garázsipar és diagnosztika kiállítói mutatták be termékeiket, fejlesztéseiket, miközben a látogatók magas szakmai színvonalú előadásokat hallgathattak az OKTATÁS, a TUDÁS és a VÁSÁR témában.
Az AUTOMOTIVE HUNGARY-t legközelebb október 19-21. között rendezik meg a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Kedvezményes jelentkezési határidő kiállítók részére: 2016. március 31.
Bővebb információ és kiállítói jelentkezés: www.automotivexpo.hu, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Még több AUTOMOTIVE HUNGARY

Címkék: HUNGEXPO | AUTÓTECHNIKA