Skip to main content

Megjelent az EPLAN Platform 2.5

Megjelent: 2015. augusztus 27.

EPLAN kezdoAz EPLAN Platform új, 2.5-ös verziója továbbra is hatékony támogatást nyújt a részletes tervezéstől a kivitelezésig, a telepítéstől az üzembehelyezésig. A kizárólag 64 bites rendszerként telepíthető EPLAN Platform 2.5 verzió fókuszában a munkafolyamatok egyszerűsítése és gyorsasága áll.

 

Egy nagy tervezési projekt kidolgozása során a fejlesztők számos célszoftvert használnak. A projektben használt mérnöki alkalmazások számtalan adattal kapcsolódnak egymáshoz, és ezeknek az adatkapcsolatoknak a konzisztenciája létfeltétel a projekt sikeres megvalósításához. Az EPLAN Platform szoftver garantálja, hogy minden alkalmazás ugyanazokkal az alapvető adatokkal és funkciókkal dolgozzon. Feleslegessé teszi a kézi adategyeztetést, ami felgyorsítja a folyamatokat, és a tervezés erőfeszítéseit a fontos tervezési munkára lehet fókuszálni. Az EPLAN Platformot folyamatosan új szolgáltatásokkal bővíti a fejlesztő cég, és ma már a 2.5 verzió megjelenéséről számolhatunk be. Tekintsük át az új szoftververzió legfontosabb újdonságait a teljesség igénye nélkül.

 

 EPLAN 2

A sorkapcsok típusainak és kategóriáinak grafikus megjelenítésével a felhasználók még gyorsabban és világosabban azonosíthatják a sorkapocsléceket

 

EPLAN 1

A makrókkal egy fastruktúrában vagy egy listanézetben is dolgozhatunk – akár többszörös kiválasztással is. Az összefüggések láthatóvá tételével a makróváltozatok és a különböző megjelenítési formák könnyebben áttekinthetők

 

  • Megújult makrónavigátor

A megújult navigátor használata megkönnyíti a makróprojektek és a kapcsolásirajz-sablonok rendszerezését és fejlesztéseit. Az EPLAN variáns- és hivatkozásobjektum-technológia alkalmazásával egyszerű módon adhatunk hozzá különböző kapcsolásirajz-részleteket a teljes projekthez, a makrókkal pedig fastruktúrában vagy listanézetben is dolgozhatunk – akár többszörös kiválasztással is. Az összefüggések láthatóvá tételével a makróváltozatok és a különböző ábrázolási módok könnyebben átláthatók és gyorsabban, egyszerűbben kiválaszthatók. Az EPLAN Platform 2.5 verzió ezenkívül makrónként több név kezelését is lehetővé teszi, csökkentve ezzel a cikkspecifikus makrók létrehozásának szükségességét, hiszen egy makrót a továbbiakban több alkatrészhez is felhasználhatunk.

  • Revíziókezelés különböző szakágak között

A változások követése a tervezési folyamat fontos része, különösen akkor, ha a különböző mérnöki területek képviselői, például az elektromos és a fluidtechnikai tervezők, ugyanabból az adatbázisból dolgoznak. Az egyik fő kihívást ilyenkor a revíziók különböző szintjeinek projekten belüli kezelése jelenti. Az oldal/terület-orientált változáskezelésnek köszönhetően a projekt-területek, a funkcionális struktúrák, a tárolt definíciók önállóan is felülvizsgálhatóak, ezáltal a változások a teljes folyamat minden résztve­vője számára követhetőekké válnak.

  • A sorkapocsléc kezelése

A sorkapcsok típusainak és kategóriáinak grafikus megjelenítésével a kiválasztott sorkapocslécek azonosítása gyorsabbá és egyszerűbbé vált, és a szükséges változtatások közvetlenül a sorkapocs-szerkesztőben is végrehajthatók. A sorkapocs-szerkesztővel az alkatrészek, cikkek közvetlenül felvihetők, vagy ott akár meg is változtathatók. A szerkesztő információinak megjelenítése sémaként elmenthető, ami lehetővé teszi a megjelenítési módok közötti gyors váltást és a legfontosabb informá­ciók elérését. Ez a sorkapocslécek központosított, kényelmes és egyszerű kezelését teszi lehetővé, a sorkapcsok és azok elrendezési diagramjának kiszámítható és ellenőrzött eredményeivel.

  • EPLAN súgó webböngészőben elérhető

Az EPLAN Platform súgórendszere HTML5-ön alapul, azaz egy normál webböngészőben jelenik meg. A súgórendszert azonban akár lokálisan is telepíthetjük arra az esetre, amikor nem áll rendelkezésre internetkapcsolat.

 

Az EPLAN Platform fejlesztések a bővítő és kiegészítő modulokra is kiterjednek.

  • Terepi kábelezés könnyedén

A vezetékezés megkezdése előtt először azok pontos megtervezésére és átfogó dokumentálására van szükség. Ez általában egyvonalas diagramon történik. Az EPLAN Platform 2.5 verzióban az egyvonalas ábrázolás funkcióval egypólusú bekötési tervek készíthetők, és az információt az EPLAN FieldSys kiegészítő modulba továbbítva pontos kábelutakat és kábelhosszakat határozhatunk meg. A FieldSys modul segítségével automatikusan pontos rendelési lista készül a kábelutak minden elemére kiterjedően.

 

Az EPLAN Platform 2.5 verzió fejlesztéseinek bemutatására a magyarországi fióktelep a közeljövőben szakmai napot szervez, amelynek keretében az érdeklődők személyesen is megismerhetik a részleteket.

 

EPLAN Software & Service GmbH Fióktelep
2040 Budaörs, Puskás Tivadar út 1.
Tel.: +36 23 420 735, fax: +36 23 420 367
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.eplan.hu

Még több EPLAN

 

Címkék: Platform