Skip to main content

Magelis GTU: intuitív kezelőfelület ipari alkalmazásokhoz

Megjelent: 2015. november 12.

SchneiderA Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bemutatta HMI megoldásainak (Human-Machine Interface, kezelőfelület) legújabb fejlesztését, a Magelis GTU-kezelőfelületet, amely az első több­ujjas kezelést (multi-touch) is támogató megoldás.

 

 

 

A Schneider Electric moduláris kezelőfelülete a legkorszerűbb funkciókkal

A Schneider Electric Magelis GTU szoftvere segítségével a felhasználók egyszerűen testreszabhatják a kezelőfelületet azáltal, hogy egyszerűen egymás mellé húzzák a kívánt paneleket és megjelenítési felületeket. Az új, moduláris kialakítású kezelőfelület innovatív funkciókat kínál, többek között az egyedülálló ipari minőségű, többérintős (multi touch) funkcionalitást. A Schneider Electric legfrissebb HMI-konfigurációs szoftverére, a Vijeo XD-re optimalizált Magelis GTU-t az alkalmazásfejlesztők és -kezelők olyan egyszerűen és kényelmesen használhatják, akár egy okostelefont vagy egy táblagépet.

Egyszerű navigáció és kezelés

A kezelőfelület intuitív navigációt és számos kapcsolódási lehetőséget kínál. Az ipari minőségű, többujjas kezelést támogató funkcióval a felhasználók védőkesztyűben vagy képernyővédő-burkolaton keresztül is nagyíthatják vagy kicsinyíthetik a képet, kattinthatnak vagy lapozhatnak a menükben. A nagy felbontású, 16 millió színű kijelző kristálytisztán jeleníti meg az asztali számítógépeken megszokott funkciókat és eszközöket, például az Office- és az Adobe-program megtekintőit, az Internet Explorert és a multimédia-lejátszót.
A Magelis GTU-alkalmazások a DVI-felületen keresztül külön kijelzőn felügyelhetők, a mobil eszközökre készült Vijeo Design’Air alkalmazáson keresztül pedig távolról is elérhetők.

Integrált, csúcsminőségű kommunikáció

A Magelis GTU beágyazott felületeit – sokszínűségüknek köszönhetően – könnyedén összekapcsolhatjuk a rendszerarchitektúrákkal. Az eszköz tartalmaz egy 2 Gbit/s-os Ethernet-portot a hálózati kapcsolódáshoz, két soros és egy (opcionális) fieldbus-felületet az ipari eszközökkel való kommunikáció megkönnyítésére, valamint négy USB-portot a perifériák csatlakoztatására és a kábelek számának minimalizálására.

Egyszerűsített karbantartás

A Magelis GTU moduláris felépítése lehetővé teszi a különböző méretű képernyők cseréjét, továbbá az alkatrészek készletezésének optimalizálását. A robusztus alumíniumház, valamint a tápellátás (12…24 V egyenfeszültség) és a hőmérséklet (0…60 °C) széles tartománya által a karbantartási igény minimális. A kijelző speciális szerszámok nélkül cserélhető más méretű és típusú egységre, miközben a teljes rendszer- és felhasználói adatok védelmét cserélhető memóriaegységek végzik. A rendszer az alkalmazásokat automatikusan az új kijelzőhöz méretezi. Az IP66/67 védettségű elülső USB-portjának köszönhetően a HMI-adatok bármikor elérhetők és másolhatók a panel ajtajának nyitása nélkül is.

 

További információk a Magelis GTU-ról: http://www.schneider-electric.com/en/product-range/61981-magelis-gtu/?filter=business-1-automation-and-control&parent-category-id=2100

 

(forrás: Schneider Electric sajtóközlemény 2015. szeptember 7.)

www.schneider-electric.hu

Még több Schneider Electric

 

Címkék: Magelis GTU | moduláris HMI |