Skip to main content

Hőképalkotás csúcsminőségben – SuperResolution technikával

Megjelent: 2015. szeptember 15.

hokameraSRMostantól a SuperResolution minőség mindenkinek jár. A nagy keresletre való tekintettel a Testo úgy döntött, hogy a különleges SuperResolution felbontásnövelő szoftvertechnológiát a testo 870 és 875i család minden hőkamerájába beépíti*, azoknak tehát mostantól díjmentes alaptartozéka a SuperResolution felbontás.

 

A SuperResolution technológia

A hőkamerák képalkotási minősége, felbontása nagyban függ a detektor méretétől. Ez határozza meg ugyanis, hogy egy hőkép mennyi képpontot tartalmaz. Minél magasabb a pixelszám, azaz minél több képpontból áll össze a kép, annál részletgazdagabb és annál könnyebben kiértékelhető kép készíthető. A képpontok közötti távolságot, vagyis a hőkamera geometrikus felbontását az objektív és a mérendő felület távolsága is befolyásolja. A detektor pixelszámának növelése a geometrikus felbontás javulását eredményezi, ezért a távolabbi objektumok is nagyobb részletességgel vizsgálhatók. A felbontás nagysága hagyományosan erősen függ a kamera méretétől – ezzel együtt az árától. A legtöbb hőkamera-típus felbontása 160×120 vagy 320×240 pixel. A Testo fejlesztésének köszönhetően azonban a felbontás úgy duplázható meg, hogy a kamera mérete nem változik, és így az ára is kedvezőbb marad.

Hogyan működik ez a technológia? 

A SuperResolution technológia az emberi kéz természetes mozgását használja ki: amikor a kamerával képet készít. Valójában nem egy, hanem több felvétel készül, amit aztán a szoftver egyetlen, de jóval nagyobb felbontású és pontosságú képé alakít át. A speciális algoritmus alapján kapott végleges kép minősége egy kategóriával javul, azaz a képet kétszer annyi oszlopból és sorból álló hálózatra képezi le. Összesen tehát négyszer több pixel és 40%-al nagyobb geometriai felbontás érhető el általa. Például a

  • 160×120 pixelből 320×240 pixel, míg a

  • 320×240 pixelből 640×480 pixel lesz.

Miért más ez a képalkotási eljárás?

A SuperResolution-technológia nem hasonlítható össze az interpolálással, hiszen a Testo technológiájának használatával több kép készül, és ezek valós mérési eredményeken alapuló, összesített információtartalmát alapul véve történik a képalkotás.

Hogyan juthat hozzá Ön is a SuperResolution technológia előnyeihez?

*A SuperResolution-technológiát a mostantól forgalomba hozott testo 870 és 875i típuscsalád hőkameráiba alapértelmezetten beépítik. A SuperResolution-technológia azonban egy szoftverfrissítéssel is aktiválható, tehát nemcsak az új, hanem a már megvásárolt hőkamerákra is rátölthető.

További információk az akciókról

 

Testo Magyarország Kft.
1139 Budapest, Röppentyű u.53.
Tel.: +36 1 237 1747
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.testo.hu

Még több TESTO

 

Címkék: hőkamera | SuperResolution