Skip to main content

Gyújtószikramentes interfészek CENTUM VP eszközökhöz

Megjelent: 2015. március 02.

PepperlFuchs 1abraA Pepperl+Fuchs, a Yokogawa céggel régóta tartó együttműködését továbbfejlesztve teljesen új, integrált rendszert fejleszt, amely egyértelmű gyakorlati előnyökkel jár a gyújtószikramentes I/O-rendszerek területén. A speciálisan a Yokogawa új I/O-rendszeréhez szabott I/O-rendszer nagyobb rugalmasságot ad az I/O-interfész szint telepítése, készletezése és kiszolgálása terén.

 

 

 

 

Az ISBP (Intrinsically Safe Base Plate – gyújtószikramentes alaplap) egy testre szabott hátlappanel a Yokogawa új, N-IO (Network I/O) eszközeihez a CENTUM VP integrált irányítástechnikai rendszerében. A H-System HiC gyújtószikramentes leválasztómodulok 12,5 mm szélesek, és a többi CENTUM VP N-IO modulokkal együtt lehet őket az ISBP-re felszerelni, ahol a rendszer automatikusan detektálja a jelenlétüket egy integrált, digitális azonosítókód segítségével.

 

PepperlFuchs 1abra

1. ábra A Yokogawa-rendszer képes detektálni a csatlakoztatott gyújtószikramentes interfészmodul típusát, és ennek alapján konfigurálni tudja a rendszert

 

A Pepperl+Fuchs ISBP-alaplapja segítségével a modulcsatlakozók közvetlenül kapcsolódnak az alaplaphoz, amely ezen a módon állandó huzalozással kapcsolja össze a terepi oldal moduljait. Ez áttekinthető rendszert, alkot és egyszerűsíti a telepítést és a karbantartást. Ezáltal a kábelezést úgy lehet kivitelezni, hogy nincs szükség egyetlen gyújtószikramentes modulra sem. Ez különösen előnyös, mivel a Yokogawa N-IO rendszere teljesen új mérnöki szemléletet támogat, amellyel a kábelezést még azt megelőzően készre lehet szerelni, hogy bármelyik csatorna jeltípusát meghatároztuk volna. Ráadásul a modulok üzem közben cserélhetők anélkül, hogy a kábelezésen változtatni kellene.

 

PepperlFuchs 2abra

2. ábra Az üzem közben cserélhető, kompakt HiC-modul gyors rögzítéssel, szerszám nélkül telepíthető. A telepített rendszer jól áttekinthető, mert a modulon nem kell kábelezést végezni

 

A piacvezető 12,5 mm modulszélességű egységek használatával a Pepperl+Fuchs olyan ISBP-t tervezhetett, amely illeszkedik a Yokogawa I/O-modulok méreteihez. Ez tökéletes illeszkedést garantál a szabványos szekrények tervezési mérethálójához; lehetővé teszi, hogy 1500 mm hosszúságú DIN-síneken soronként 96 csatornát lehessen elhelyezni – ez lényegesen több a versenytársak összehasonlítható megoldásai által nyújtott lehetőségeknél.

„Úgy határoztunk, hogy a Pepperl+Fuchs céggel, a piacvezetővel működünk együtt, mivel rendkívül magas szintű tapasztalatokkal és innovatív képességgel rendelkeznek a gyújtószikramentes interfészek területén” – nyilatkozta Nobuaki Konishi, a Yokogawa Industrial Automation Platform Business Headquarters rendszermegoldások részlegének alelnöke. „A Pepperl+Fuchs megértette elvárásainkat éppúgy, mint azokét az ületfeleinkét, akik a Yokogawa szabványos N-IO hátlapjaival azonos magasságú hátlapokat kívántak beszerezni. Ezzel lehetővé tették, hogy a felhasználók maximális helykihasználást érhessenek el a gyújtószikramentes leválasztószekrényeikben.

Az ISBP közvetlenül a Yokogawától rendelhető, a gyújtószikramentes leválasztómodulokat pedig a Pepperl+Fuchs értékesítési irodájánál lehet megrendelni.

 

Pepperl+Fuchs Kereskedelmi Kft.

8200 Veszprém, Kistó u. 16-18.

Tel.: +36 88 590 102

Fax: +36 88 560 472

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.pepperl-fuchs.hu

Még több Pepperl+Fuchs 

 

Címkék: Yokogawa