Skip to main content

Egyenes út a még hatékonyabb tervezéshez

Megjelent: 2015. március 11.

EPLAN Exp abraAz EPLAN Experience integrált módszer a mérnöki munka hatékonyságának növelésére és a tervezési folyamat optimalizálására.

 

 

 

 

 

Az EPLAN Experience mérnöki tervezési koncepció

Az ügyfelek visszajelzése alapján

Az EPLAN Experience egy módszeresen, lépésről lépésre kidol­gozott koncepció a mérnöki tervezés hatékonyságának növelése és a tervezési folyamatok optimalizálása érdekében. A cég 45 000 felhasználónál, a világ 50 országában, különböző iparágakban végzett 110 ezer szoftvertelepítés tapasztalatán alapul. Az ennek során szerzett tapasztalatokat összesíti az az elgondolás, amelyet a felhasználók fejlesztettek felhasználók számára.
A program alapgondolata azon mérnöki munkafolyamatok haté­konyságának növelése, amelyek olyan konkrét és egyértelmű versenyelőnyökhöz vezetnek, mint a termékek rövidebb piacra kerülési i­deje, az optimális erőforrás-gazdálkodás és a nagyobb nemzetközi versenyképesség. Használatával az eddig bevált egyéni tervezési szokások még hatékonyabbak válnak.

Modularitás és rugalmasság

Az EPLAN Experience – a vállalat méretétől, helyétől, az iparágtól, de talán még a végrehajtáshoz rendelkezésre álló időtől is függetlenül – minden vállalatnál alkalmazható. Moduláris felépítése révén teljes összhangban működik a meglévő EPLAN Platformmal. Nagyfokú rugalmassága annak köszönhető, hogy lényegtelen, melyik cselekvési területtel kezdődik a végrehajtás. A felhasználó ezek bármelyiket végrehajthatja elsőként, majd ezután tetszőleges ütemben folytathatja a következők valamelyikével.

Egyéni prioritások

Az EPLAN Experience nyolc speciális cselekvési területből tevődik össze, amelyek maximálisan megfelelnek a felmerülő optimalizálási és hatékonyságnövelési igényeknek. Egy cselekvési területet úgy lehet meghatározni, mint egy vállalat működésének valamely speciális területét, amelyet hatékonyabbá kell tenni.
Az Eplan Experience program indulásakor a hangsúly kezdetben a „Kódok és szabványok” (Codes & Standards), valamint a „Tervezési módszerek” (Design methods) cselekvési területeire irányul. A prioritást az új IEC 81346 szabvány gördülékeny integrálása hatá­rozza meg a tervezési környezetben.

 

EPLAN Exp abra

„Egyenes út a még hatékonyabb tervezéshez”– az EPLAN Software & Service GmbH új, tudásalapú nemzetközi programsorozata a mérnöki hatékonyság optimalizálására

 

A cselekvési területek rövid jellemzése

EPLAN Exp jel1IT Insfrastruktúra (IT Infrastructure)

Az „IT infrastruktúra” cselekvési terület az EPLAN-szoftverek maximális integrációját foglalja magában a vállalati IT-környezetben. Ez nagy teljesítményű IT-infrastruktúrát, hibamentes, átlátható és megbízható telepítési és frissítési folyamatot garantál.

EPLAN Exp jel2Platformbeállítások (Platform Setup)

A „Platformbeállítások” cselekvési terület lehetővé teszi, hogy a programot alkalmazásspecifikus módon konfiguráljuk az ideális munkakörnyezet kialakítása érdekében. Mindez hozzájárul a saját platformbeállítások optimális meghatározásához és végrehajtásához.

EPLAN Exp jel3Kódok és szabványok (Codes & Standards)

A „Kódok és szabványok” cselekvési terület a készülék- és törzsadatok használatához és beállításához ad iránymutatást; lehetővé teszi a megfelelést a dokumentációra és a termelésre vonatkozó összes szükséges globális szabványnak. Felépítése és működése az új IEC 81346 szabványt követi.

EPLAN Exp jel4Termékstruktúra (Product Structure)

A „Termékstruktúra” cselekvési terület egyértelmű módszert kínál a berendezések és rendszerek strukturálásához. Ennek eredménye az átlátható termék- és technológiai struktúra, valamint azok a megnevezések, amelyek a mérnöki automatizálási módszereknek és a szakterületeket átfogó együttműködésnek az alapját képezik.

EPLAN Exp jel5Tervezési módszerek (Design Methods)

A „Tervezési módszerek” cselekvési terület kulcsfontosságú a hatékony mérnöki munkához, mivel leginkább a megfelelő tervezési módszerek kiválasztásában és végrehajtásában segít. Az ügyfelek az EPLAN szakértőivel közösen elemezhetik, értékelhetik, határozhatják meg és vezethetik be a kiválasztott tervezési módszereket, csökkentve a munka mennyiségét és a projekttervezésre fordított időt.

EPLAN Exp jel6Munkafolyamat (Workflow)

A „Munkafolyamat” cselekvési terület szkriptek, API vagy további specifikus fejlesztések segítségével lépés­ről lépésre értékeli és automatizálja a tervezési folyamatokat. Minimálisra csökkenti a hibalehetőségeket, a munkafolyamatokba integrálja a technológiai adatokat, és garantálja a tervezésen belüli adatkonzisztenciát.

EPLAN Exp jel7Folyamatintegráció (Process Integration)

A „Folyamatintegráció” cselekvési terület segítségével a munkafolyamatok a vállalati eljárásokba integrálhatók. Mindez a konstrukciós folyamatok és a kapcsolódó ERP- és PDM-eljárások összekapcsolásából eredő további lehetőségek kiaknázásával érhető el.

EPLAN Exp jel8Projektmenedzsment (Project management)

A „Projektmenedzsment” cselekvési terület a lehető legrövidebb idő alatt segít elérni a maximális hatékonyságot. Átfogó projekttervet állít össze a szabványosított végrehajtási folyamatok alapján.

 

 

EPLAN Software & Service GmbH Fióktelep
2040 Budaörs Puskás Tivadar út 1.
Tel.: +36 23 420 735, fax: +36 23 420 367
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.eplan.huwww.eplanexperience.hu

Még több EPLAN

 

Címkék: Experience | CAD | CAM | CAE