Skip to main content

Biztonságos és hatékony szintmérés

Megjelent: 2015. június 11.

SICK1Függetlenül attól, hogy folyamatos szint­mé­résről van-e szó, vagy egy adott szint átlépésének jelzéséről, esetleg a kettő kombinációjáról, a SICK a megoldások széles körével rendelkezik mind a folyamat­szabályozás, mind a tárolás, mind a védelem terén.

 

 

 

LFP Inox és LFP Cubic: kompakt és különszondás szenzorok a SICK-től

A telepítési környezet és helyzet követelményeitől és/vagy a fennálló mérési feltételektől függően a cél mindig ugyanaz: a folyamatok hatékonyságáról kell gondoskodni. A SICK LFP Cubic és LFP Inox szintérzékelői megoldást kínálnak minden alkalmazáshoz és bármilyen rendszerhez.

Megbízható és rugalmas technológia

Az LFP Cubic- és az LFP Inox-érzékelők időtartománybeli reflekto­metriára épülnek (TDR – Time-Domain Reflectometry), ami lehetővé teszi az érzékelők általános használatát az adott telepítési helyzettől, a mérendő áruk méretétől, illetve a mérendő közegtől függetlenül. A módszer maximális megbízhatóságot garantál, és a lehető legjobb mérési eredményeket szolgáltatja.

 

SICK cikk ME 2015 6-1

Szenzorok minden esetre

Az LFP Cubic- és az LFP Inox-érzékelők az alkalmazások széles és változatos köre számára kínálnak megoldást. A termékskálában vannak olyan érzékelők, amelyek a gépgyártásban használhatók, de az élelmiszer- és üdítőgyártásban vagy éppen a gyógyszeriparban alkalmazható típusok is rendelkezésre állnak. A precíziós szintmérés még az erősen habzó közeg mérését igénylő alkalmazások esetében sem jelent gondot a szintérzékelők számára. A SICK-szintmérők változatos szondahosszakban, rúd alakú, koncentrikus cső szerkezetű vagy kábeles kivitelben, illetve szonda nélküli, kompakt változatokban kínálnak megfelelő megoldást minden egyes alkalmazáshoz. A felhasználók ezáltal időt és költséget takaríthatnak meg. A maximálisan 3 m kábellel és különálló elektronikával rendelkező megoldásoknak köszönhetően a SICK olyan helytakarékos megoldást ajánl, amely szűk térben is telepíthető, és amelyben az elektronika megfelelően védett a magas hőmérsékletű technológiai környezettől. Ez különösen a magasan elhelyezett tartályokban való felhasználáskor jelent előnyt. Mivel az elektronika a szondától külön – például szemmagasságban – telepíthető, mind a készülék álla­pota, mind pedig a mérési eredmények könnyen olvashatók; ezenkívül az érzékelő beállításai és paraméterei is könnyen változtathatók. Mivel az elektronika a szondától eltérő helyen is felszerelhető, ezért – például egy autoklávba benyúló szonda – könnyen sterilizálható. Ez a gyógyszeriparban alapvető követelmény.

LFP Inox – a tiszta megoldás

A típus gyártásánál felhasznált, az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal (FDA) által jóváhagyott anyagoknak, illetve az EHEDG (European Hygienic Equipment Design Group) által tanúsított kialakításnak köszönhetően az LFP Inox-érzékelő megbízható megoldás az optimális és korlátozás nélküli tisztításhoz, még a legszigorúbb higiéniai követelményeket támasztó alkalmazások esetében is. A készülékek moduláris csatlakozási rendszere lehetővé teszi az egyszerű és rugalmas integrációt a különféle alkalmazásokba. A készülékek magas hőmérséklettel és nyomással szembeni ellenállásának köszönhetően korlátozás nélkül használhatók CIP- és SIP-feltételek mellett is. A kiváló méréstechnikai és technológiai tulajdonságokat a készülékek azon képessége egészíti ki, hogy IO-Link-csatlakozáson keresztül képesek kommunikálni a felsőbb szintű szabályozórendszerekkel.
A folyamatos szintmérés és a határérték-detektálás kombiná­ciója révén az LFP Inox-érzékelő jelentős megtakarításokat tesz lehetővé a különálló rendszerekhez képest. A kijelző, az átkapcsolható 4…20 mA-es vagy 0…10 V-os analóg kimenet, az IO-Link, a diagnosztika és megjelenítési opciók, valamint a kéttranzisztoros kapcsolókimenetek egyetlen kompakt érzékelőházban vannak kombinálva, ami mind az IP67, mind az IP69K besorolású házakkal kapcsolatos biztonsági követelményeknek megfelel. Mivel a szondák lerövidíthetők, és a folyamatcsatlakozás változtatható, az LFP Inox igen sokoldalúan alkalmazható a gyakorlatban is. A készülék könnyű üzembe helyezhetősége, karbantartás-mentessége és az, hogy szinte teljesen független a mérendő közeg tulajdonságaitól (mivel az érzékelőt nem kell újrakalibrálni), jelentős idő- és költségmegtakarítási lehetőségeket kínál.

 

SICK1

LFP Cubic – széles körben alkalmazható

Az LFP Inox-szenzorhoz hasonlóan az LFP Cubic is folyamatos mérést, illetve szintjelzést tesz lehetővé a követelményeknek megfelelően egyetlen rendszeren belül – tehát jelentős költségmegtakarítással. Az LFP Cubic-érzékelő gyakorlatilag bármilyen folyadékban használható, moduláris szondájának köszönhetően az érzékelő könnyen integrálható különféle alkalmazásokba. A szenzor még lerakódásokat okozó és habképező folyadékokban is működőképes. Az érzékelő kiépítése az egyszerű telepítést és kezelést szolgálja: négy nyomógombot és egy kijelzőt tartalmazó kezelőfelületével gyorsan és egyszerűen adaptálható az alkalmazások igényeihez.
A különálló elektronika, az IO-Link-interfész és a titánból készült folyamatcsatlakozás egyaránt a készülék sokoldalú felhasználását szolgálja. Szinte teljesen kopás- és karbantartásmentes tulajdonságának köszönhetően az LFP Cubic-érzékelő kiválóan használható a vízágazatban használt fémtartályokban, a gép- és szerszámgépgyártásban, az üzemek és az épületek üzemeltetésében is.


SICK Kft.
1117 Budapest, Budafoki út 209.
Tel.: +36 1 371 2680
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.sick.hu

Még több SICK

 

CÍmkék: TDR