Skip to main content

Az RS Componentsnél: Arduino mini WiFi fejlesztői kártya

Megjelent: 2015. augusztus 27.

RS CompAz RS Components Arduino nyílt forráskódú, elektronikai fejlesztői és prototipizáló portfóliója az új Arduino Yun Minivel bővült. Az Arduino Yun Mini az Arduino Yun WiFi mikrokontroller-kártya áttervezett változata az egyszerűbb használat és a kis méretek érdekében. A Yun Mini NyÁK-lapja 71 ×  23 mm méretű, a felét sem éri el az Arduino Yun kb. 68,6 mm × 53,3 mm méretének, a hossza pedig USB- csatlakozóval együtt is csak kb. 73 mm.


A 16 g-os tömeg is csak fele a Yun tömegének. A kártya apró mérete ideálissá teszi kis helyeken való használatra, különösen háztartási automatizálási projekteknél, ahol a kis dobozokba helyezhető kisebb eszközök révén az elhelyezés lehetőségei bővülnek.

A Yun Mini ATmega32u4 mikrokontroller, a Qualcomm Atheros AR9331 rendszercsip és a „megfizethető” MIPS 24K CPU-t tartalmazó NYÁK akár 400 MHz-en is működhet, és a Linino nevű, OpenWRT-n alapuló Linux-disztribú­ciót támogatja. A szoftverkönyvtár kapcsolatot teremt a két processzor között, ezért az Arduino-programok rendszerhéj-parancsfájlokat futtathatnak, kommunikálhatnak a hálózati kártyákkal, és adatokat fogadhatnak az AR9331-processzortól.

A kártya beépített IEEE 802.11b/g/n szabványú, max. 150 Mb/s sebességű WiFi-t tartalmaz, és 20 digitális bemeneti/kimeneti érintkezőt tesz elérhetővé, amiből 7 PWM kimenetként, 12 pedig analóg bemenetként használható. Található még rajta 16 MHz-es kristályoszcillátor, micro-USB és ICSP-csatlakozó, két reset és egy felhasználói gomb.
A Yun Mini az Arduino Leonardo-egységhez hasonlóan beépített USB-kapcsolattal rendelkező ATmega32u4 mikrokontrollert tartalmaz, kikü­szöbölve a másodlagos processzor szükségességét. A Yun Mini ezért úgy kap­csolható a számítógéphez, mint egy egér vagy billentyűzet, esetleg virtuális (CDC) soros/COM-port.
A Yun Mini egy hármas készletből (dogRJ45, dogUSB és dogUSB eMMC) választott két tartozékkal személyre szabható. A dogRJ45 egy 10/100 Mb/s Ethernet-port; a dogUSB egy USB A típusú csatlakozó egy USB 2.0 elosztóval, amelyen mini SD-kártyafoglalat is található a kártya memóriájának a bővítéséhez; a dogUSB eMMC pedig egy USB A-port integrált 4 GB-os flash meghajtóval.
A kártya tápellátása a micro-USB csatlakozón át történik 5 VDC-ről, de a Vin-érintkezőn keresztül szabályozott 5 VCD-ről is táplálható. A Yun Mini az Arduino-szoftverrel vagy a Linino IO-val programozható, amely az arduino.org/downloads webhelyről, illetve a www.linino.org webhelyről tölt­hető le.

 

RS Components Magyarország
Tel.: +36 1 580 2262, fax: +36 1 580 2264
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
hu.rs-online.com

Még több RS Components

 

Címkék: Arduino | Yun Mini | WiFi