Skip to main content

Az InfoShow „tartja a formáját”

Megjelent: 2015. december 11.

InfoShowAz InfoShow szervezői nem számolgatják a már megrendezett eseményeket – e sorok írójának is utána kellene lapoznia, hogy hányadik a sorban az idei rendezvénysorozat. A lényeg az, hogy több éve kíséri nem csökkenő érdeklődés azt a roadshow-t, amelyet Magyarország kilenc ipari centrumában rendeznek a Magyar Elektrotechnikai Egyesület és az Elektromos­ipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége szakmai felügyeletével.


A ren­dezvény­sorozat a villamos tervező, kivitelező, üzemeltető és felülvizsgáló szakemberek szakmai ismereteinek „naprakészen tartását” tűzi ki célul, ezen belül is elsősorban a kis- és középvállalkozók érdeklődéséhez igazítva. Az előadásokat egyfelől a szakma részére anyagokat, eszközöket, szolgáltatásokat kínáló vállalatok képviselői tartják, másfelől olyan szakmai szervezetek szakemberei, akik tájékozottak a villamosipari vállalkozók munkáját befolyásoló szabványok és jogi rendelkezések újdonságait, változásait illetően. Kis túlzással azt is mondhatnánk: minden InfoShow ugyanolyan és ugyanakkor jelentősen eltér egymástól. A látszólagos ellentmondás abból adódik, hogy a programban minden évben megtalálható áttekintés a szabványokról, jogszabályokról „kimeríthetetlen” téma, hiszen ezek – a vállalkozók számára megkerülhetetlen – peremfeltételek gyakran változnak, és az ismertetés sohasem az információk teljes történetére, legfeljebb a legutóbbi változásig tartó időszakra nyúlik vissza.
Az InfoShow-nak ezt a rendszeres programpontját bátran nevezhetjük szolgáltatásnak, hiszen például egy egyéni vállalkozónak arra már alig – de inkább nem – jut kapacitása, hogy a jogszabályok, szabványok változá­sait saját erejéből „naprakészen” követhesse – márpedig a szakterület élet-
és vagyonbiztonsági kockázata és szakmai felelőssége erre kötelezi. Ha­sonló a helyzet a road­show állomásain bemutatkozó gyár­­tóvál­lalatok előadásaival: évek óta 5 cég ismétlődő jelleggel van jelen és minden évben 2-3 új cég alkotja a bemutatkozó vállalatok névsorát, azonban a termékválaszték változásainak követése,
a gyári adat­lapokból meg nem ismerhető apró részletek megismerésének lehetősége még azoknak a részvevőknek is szolgál újdonságokkal, akik – és nem kevesen vannak ilyenek – az előző évi rendezvénye(ke)n is részt vettek. Az idén a hagyományos budapesti helyszínen – a Lurdy-házban – kényelmesebb elhelyezést kapott a rendezvény, az előadó- és kiállítótér elkülönült. Csupa olyan újdonság, ami a közel 170 résztvevő számára kellemesebb keretet nyújt az önképzésnek erre a módjára.
A budapesti esemény csak egy a roadshow állomásai közül: 2016 február-márciusában még kecskeméti, esztergomi, debreceni és zalaeger­szegi rendezvényekre jelentkezhetnek az érdeklődők a www.infoshow.hu honlapon.

 

Szerző: Tóth Ferenc

 

Még több InfoShow