Skip to main content

Az EPLAN Data Portal hannoveri újdonsága

Megjelent: 2016. május 03.

Grafik Data Portal webA számítógépes tervezési folyamat gördülékenysége és „csereszabatossága” jelentős mértékben függ az alkatrészek digitális modelljeinek meglététől és pontosságától. Az EPLAN Data Portal az ilyen információk bőséges és megbízható forrása.

 

Hozzáférés AutoCAD- és ERP-felhasználók számára

Az EPLAN tovább növeli az EPLAN Data Portal felhasználói körét, és ezzel párhuzamosan még jobban megerősíti a digitális alkatrészadatok szolgáltatójaként elért globális pozícióját. Ezidáig mintegy 600 ezer alkatrészadat és több, mint 1,2 millió konfiguráció-változat volt elérhető az EPLAN ügyfelei számára. Az idei Hannoveri Vásáron a cég a Data Portal újabb kimeneti formátumait mutatta be. 

Az adatokhoz a jövőben minden felhasználó .dxf kiterjesztésben is hozzáférhet majd. Ezzel az EPLAN az AutoCAD-felhasználók jelentős csoportja számára is elérhetővé válik, különösen Észak-Amerikában és Ázsiában. A bővítéssel az EPLAN Data Portalon képviselt alkatrészgyártók is növelni tudják saját lefedettségüket. Egy másik új funkció a részletes kereskedelmi adatokat is elérhetővé teszi az ERP-, a PDM- és a PLM-felhasználók számára egyedi letöltések vagy teljes adatcsomagok formájában.
Az érdeklődők számára május közepén nyílik meg az ingyenes online regisztráció lehetősége.
Az EPLAN Data Portal május végén megjelenő új verziójának köszönhetően a felhasználók számára az EPLAN-alkalmazásoktól függetlenül is lehetővé válik több százezer alkatrészadat elérése. Ehhez mindössze egy online regisztrációra lesz szükség. „Ezzel a lépéssel teljesen új felhasználói csoportokat céloz meg portálunk: egyrészt a kereskedelmi adatokat kereső ERP-, PDM- és PLM-felhasználókat, másrészt az AutoCAD-ügyfelek hatalmas tömegét” – jelentette ki Haluk Menderes, az EPLAN ügyvezető igazgatója.

 

EPLAN Software & Service

Az EPLAN Software & Service CAE-megoldásokat fejleszt, és a mérnöki folyamatok optimalizálásában nyújt segítséget. A standardizált eljárásoknak, az automatizált lépéseknek és a konzisztens munkafolyamatoknak köszönhetően ügyfeleinél hatékonyabban működnek a termékfejlesztési folyamatok. Az EPLAN testreszabott koncepciókat kínál rendszerei telepítéséhez, és standard megoldásokkal segíti azok akadálytalan integrációját a meglévő IT/PLM-környezetbe. Szolgáltatási portfóliójában megtaláljuk még a testreszabást, a szakértői tanácsadást és a tanfolyamokat is. A termékfejlesztésnél fontos adatkonzisztenciáról a standard és egyedi ERP-, PDM- és PLM-interfészek gondoskodnak. Sikerét a következetes ügyfélközpontúságnak, a globális támogatásnak, innovatív fejlesztéseinek és az interfészekhez fűződő szakértelmének is köszönheti. Az EPLAN a Rittal Software Systems leányvállalataként a világszerte 11 500 alkalmazottat foglalkoztató és 2014-ben 2,2 milliárd EUR árbevételt generált „Friedhelm Loh Group” cégcsoport tagja. Ezáltal az EPLAN név garancia a folytonosságra és a beruházások biztonságára. 

Az EPLAN Németországban 7 városban, illetve világszerte 50 országban van jelen, és több, mint 45 000 ügyfelet és összesen 120 ezret is meghaladó számú telepített szoftvert támogat világszerte.
A vállalat „Hatékony Tervezés”-mottója a cég szakértelmét és tapasztalatát hangsúlyozza az optimalizált, hatékony eljárásokban, amely hosszú távú versenyképességet eredményez.

 

A vállalati erőforrástervezés, valamint a termék-adatkezelés területein széles körben válnak majd elérhetővé a kereskedelmi adatok, beleértve a cikk- és tételszámokat, illetve a termékleírásokat, amelyek mind ez idáig kizárólag az EPLAN-felhasználók számára voltak elérhetők.
Az új verzió megjelenésével az ERP- vagy PDM- és PLM-rendszerek minden felhasználója egy egyszerű regisztráció után kiváló minőségű adatokat tölthet le. Ezek az adatok közvetlenül több, mint 120 alkatrészgyártótól érkeznek, és ingyenesen érhetők el egyedi letöltések vagy teljes adatcsomagok formájában. Ezzel a Data Portal különböző gyártók egyesített adatforrásaként üzemel majd, ami szükségtelenné teszi az ellenőrzött adatok felkutatására eddig alkalmazott bonyolult és időigényes kereséseket.

Grafik Data Portal web

 Az idei Hannoveri Vásáron mutatták be  az EPLAN Data Portal újabb kimeneti formátumait

Hozzáadott érték az AutoCAD-felhasználók számára

Jelentős újításnak számít az is, hogy a kapcsolási rajzok ezentúl az AutoCAD .dxf kiterjesztésében is elérhetők lesznek. Ezt talán nem túlzás szenzációs bejelentésként értékelni, hiszen ezek a nélkülözhetetlen elektrotechnikai adatok mindeddig nem teljeskörűen álltak rendelkezésre. Az AutoCAD-környezetben dolgozó tervezőmérnökök eddig gyakran kézzel kényszerültek rajzolni, a közeljövőben azonban – a portál online regisztrációs űrlapjának kitöltésével – szabad hozzáférést kapnak a PLC-k, frekvenciaváltók, vészleállító kapcsolók grafikus adataihoz és számos egyéb alkatrészadathoz, amivel rengeteg idő takarítható meg a műszaki tervezés, és természetesen az adatok létrehozása terén is. Az alkatrészek grafikusan integrálódnak a rajzba, és a második lépésben a tervező a megfelelő elektrotechnikai információkkal egészítheti ki a tervet.

Több felhasználó – több gyártó

„A portál ezzel egy globális ügyfélkör – például az erőforrástervezési rendszerek nagyszámú felhasználója – számára válik elérhetővé, akik nem is feltétlenül a mi szoftverünk közvetlen felhasználói” – ismertette Menderes a stratégiai döntés hátterét. – „Az ERP/PDM- és a PLM-rendszerek felhasználói ezáltal kiváló minőségű adatok központi forrásához kapnak hozzáférést, amely az automatizálási technológia számtalan gyártóját fogja össze. A .dxf kiterjesztésnek köszönhetően hatalmas ügyfélkört tudunk elérni. Az új felhasználók a mindennapi tervezési munkák során olyan területeken is használhatják a kapcsolási rajzokat, ahol az elektrotechnikai tervezés még sok esetben MCAD-alapokon történik.”

Gyártói előnyök

Az EPLAN mint nemzetközi megoldásszállító cég számára nem titkolt cél a portál felhasználói körének szélesítése, valamint világszerte további alkatrészgyártó cégek bevonása. Az érvek eléggé meggyőzőek, hiszen a bővítéssel a már jelenleg is 100 000 feletti felhasználói létszám a közeljövőben további jelentős növekedésnek indul. Ez pedig ideális környezetet teremt a gyártók számára, hogy termékeik bevezetését és népszerűsítését globális szinten folytassák. 

www.eplan.hu/hu/megoldasok/termekek/eplan-data-portal

Várjuk látogatását az Ipar Napjai szakkiállítás A pavilon 304E standján!

 

EPLAN Software & Service GmbH Fióktelep
2040 Budaörs, Puskás Tivadar út 1.
Tel.: +36 23 420 735
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.eplan.hu

Még több EPLAN

Címkék: PLM | CAD CAM CAE | AutoCAD