Skip to main content

Az Advantech első IXM-technológiájú, menedzselt kapcsolója

Megjelent: 2016. április 11.

advantechAz Advantech ipari hálózati technológiákat fejlesztő részlege (Industrial Connectivity Group – ICG) sajtótájékoztatón mutatta be a cég első olyan menedzselhető hálózati kapcsolóját (switch), amely támogatja az IXM eszközmenedzsment-technológiát.

 

 

 

 

 

Az IXM-technológia olyan lehetőséget kínál az informatikai hálózatok telepítőinek és üzemeltetőinek, amellyel egyszerre lehet egy előre megadott IP-címtartományt nagy számú hálózati eszközre kiosztani. Ugyanakkor arra is módot ad, hogy ugyanazt a kapcsolókonfigurációt egyidejűleg be lehessen másolni több kapcsolókészülékbe. Ha a „mesterkészüléket” konfigurálták, el lehet indítani az IXM-szolgáltatást, ami másodpercek alatt betölti ugyanazt a konfigurációt minden kijelölt IXM-kompatibilis készülékbe. Ezzel a konfigurációbeállítás időszükségletének akár 90%-át is meg lehet takarítani. Az időmegtakarítás nem csupán a konfugurációs adatok gyors másolásából adódik, hanem elkerülhetők azok a hibák is, amelyek számos készülék egyedi konfigurálása közben keletkezhetnek.

Az IXM felgyorsítja a hálózat üzembe helyezését

A korszerű ipari informatikai rendszerek fő trendje a gyors üzembe helyezés és a hálózati topológia rugalmas módosíthatósága. A rendszerelemek firmware-frissítése és konfigurálása jelentős megterhelést jelent az informatikai hálózatüzemeltetőknek és rendszerintegrátoroknak egyaránt. Az ipari informatikai hálózatok világméretekben is vezető technológiai vállalataként az Advantech örömmel mutatta be a világ első menedzselt Ethernetkapcsoló-termékcsaládját, amely jelentősen felgyorsítja a hálózati elemek használatba vételét és hatékonyabbá teszi azok konfigurálását. Ennek műszaki feltételeit az EKI-7710 switchben alkalmazott IXM-technológia teremti meg. Ennek segítségével lehetővé válik, hogy „hálózatszerte” egyidejűleg történjen a switchek üzembe helyezése, a firmware-frissítés és a konfiguráció beállítása, illetve szükség esetén az alaphelyzetbe állítása. A gyors és tömeges üzembeállítás és konfigurálás érdekében az IXM-technológia kezelési műveleteit egy weben elérhető grafikus felhasználói felületről lehet végrehajtani. Az EKI-7710 nagyméretű adatblokkok („jumbó keretek”) kezelésére alkalmas, amely által akár 9216 bájtos csomagokat is lehet továbbítani. Ezzel egy adatcsomagban lényegesen több információ helyezhető el, amely például videomegfigyelő rendszerek üzemeltetésénél lehet igen előnyös. 

Az EKI-7710 menedzselt Ethernet-kapcsoló a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelelő alkatrészekből készül, amelyek igen széles, -40…+75 °C hőmérséklet-tartományban való működést tesznek lehetővé, továbbá a Level 3 EMS-védelmi fokozat is komoly védettséggel ruházza fel a készüléket az elekromágneses interferencia ellen.

Az EKI-7710 menedzselt switch előnyei

Az IXM automatikusan lehetővé tesz IP-címkiosztást, tömeges firmware-frissítést, valamint a konfigurációs fájlok tömeges és gyors helyreállítását,
SNMP-protokollon keresztül kommunikál az NMS (Network Management System) hálózatmenedzsment-alkalmazással,
PoE (Power over Ethernet) modellje támogatja az IEEE802.3at szabvány szerint két 24…48 V-os tápbemenetet és táphiba-relét,
Támogatja az Advantech X-ring és X-ring Pro technológiát,
Mind az IPv4 és az IPv6 IP-címeket támogatja.

 

Az olvasó az alábbi linkre kattinva és ezen a videón tudhat meg többet EKI-7710-ről és az IXM-technológiáról.

 

www.advantech.eu

Még több Advantech