Skip to main content

A Rohde & Schwarz komoly év végi eredményei a bővülő piacokon

Megjelent: 2016. január 26.

Rohde&SchwarzA fejlett technológiai szektor fejlődésének biztos jele, ha egy csúcstechnológiájú fejlesztő, telepítő, tesztelő és szervizelő berendezéseket, műszereket és megoldásokat kínáló beszállító javuló eredményekről számol be. Ezt tette a Rohde & Schwarz cég is, amelynek biztató eredményei a teljes hazai elektronikai szektor fejlődését tükrözik.

 

  

 

A Rohde & Schwarz sikeresen zárta a 2014/15-ös pénzügyi évet. Megrendeléseinek összértéke 6,1%-kal növekedett az előző évhez képest, míg bevétele 4,1%-kal lett magasabb. Az elektronikai vállalatcsoport fejlett technológiájának és úttörő termékeinek köszönhetően megőrizte piacvezető helyét. Az üzletfejlesztés középpontjában a méréstechnikai és a védett kommunikációs szakterület állt, de a számítástechnikai biztonsághoz kapcsolódó tevékenységét is jelentősen fokozta a cég.
A 2014/15-ös pénzügyi évben (ez a Rohde & Schwarz esetében a júliustól júniusig tartó időszak) az 1,9 milliárd eurót is meghaladta a cég megrendeléseinek összértéke, tényleges bevétele pedig közelítőleg 1,83 milliárd euró volt. A vállalat alkalmazottainak száma a pénzügyi év kezdetétől a végéig 9800-ról közel 9900-ra növekedett.
A cégcsoport kiváló eredményeihez ezúttal is a rádiókommunikációs méréstechnikai terület járult hozzá a legjelentősebben, a 3G- és 4G-rendszerek piacán bekövetkezett konszolidáció ellenére. A sikeres szereplés részben az új 5G-rádiókommunikációs normához kapcsolódó első kutatás-fejlesztési rendeléseknek köszönhető.
A mobiltelefon-hálózatok tekintetében a Rohde & Schwarz a hálózatok teljes életciklusát lefedő, átfogó termékpalettával rendelkezik, valamint leányvállalatai, az Ipoque és a Swissqual révén a hálózattesztelési piacon mindenre kiterjedő, teljes körű megoldásokat kínálnak. A vállalat ennek az egyedülálló arculatának köszönhetően volt képes kismértékben növelni a részesedését az európai piacon.
Számos ügyfél igényel olcsóbb árkategóriájú, általános célú mérőberendezést. E vevőkör számára ajánlja „Value Instruments” nevű termékcsaládját a cégcsoport, a megszokott Rohde & Schwarz-minőséget magas színvonalú szolgáltatásokkal párosítva. E termékcsoport további bővítése érdekében leányvállalatát, a Hameg Instruments GmbH-t a következő naptári évben teljes mértékben beolvasztja méréstechnikai részlegébe, közvetlen értékesítési csatornái mellett pedig világméretű forgalmazói hálózatot is kiépít ehhez a termékvonalhoz, elősegítve e széles piac hatékonyabb kiaknázását a jövőben.
Az elmúlt pénzügyi évben jelentősen erősödött a vállalat legújabb méréstechnikai termékvonalának, az oszcilloszkópoknak a piaci helyzete. E pozitív folyamat szinten tartása érdekében a Rohde & Schwarz új típusváltozatok, alkalmazások és tartozékok kifejlesztésével folytatja oszcilloszkópos kínálatának bővítését.
A műsorszórási és médiapiaci területen multimédia- és stúdiótechnikai megoldások fejlesztőjeként sikeresen pozicionálta magát a Rohde & Schwarz. A cég jelenleg a nagy felbontású 4K-képformátum tekintetében mindenre kiterjedő, a teljes adástechnikai láncot lefedő termékválasztékkal rendelkezik – a kép- és hangadatok stúdiótechnikai fogadásától a professzionális TV- és film-utómunkálatokig, illetve a műsorszórási műveletekig terjedően. Az R&S AVHE100 típusú kódoló- és multiplexáló rendszert különösen kísérleti adások és a kezdeti UHD TV-szolgálatok esetében használják.
A védett kommunikáció terén, amelyre hosszú tervezési időszakok jellemzőek, jelentősen emelkedett a megrendelések összértéke. A Rohde & Schwarz hozott egy korai stratégiai döntést, miszerint minden kommunikációs rendszerét felvértezi IP-kapcsolati képességgel. A versenytársakkal szemben ennek eredményeképpen előállt technológiai előny egyre fokozottabban tükröződik a megrendelésekben. Például 2015. júniusában a Rohde & Schwarz nagy értékű szerződést kötött a BAE Systems vállalattal, a Brit Királyi Haditengerészet „Type 26 Global Combat Ship” típusú hadihajóin alkalmazandó kommunikációs rendszer szállítására.
A globális hálózatok jelen korszakában egyre fontosabbá válik a kommunikáció és az adatok védelmének kérdése. A vállalatok, kormányzati hatóságok informatikai rendszerének és a kritikus infrastrukturális elemeknek a veszélyeztetettsége drámaian emelkedik. A Rohde & Schwarz ezért e jövőbeni piacon erősíteni kívánja információbiztonsági tevékenységét, külső erőforrások bevonásával fokozva a már meglévő felkészültségét. Ennek szellemében, az elmúlt pénzügyi évben a Gateprotect GmbH és a Sirrix AG. nevű cég felvásárlásával tovább növelte belső szaktudását. E területen a rejtjelező megoldásoktól az újgenerációs tűzfalakig és végponti biztonsági alkalmazásokig terjed a jelenlegi termékválaszték.
A cégcsoport a „Made in Germany” szellemiségében megalkotott, első osztályú csúcstechnikát képviselő megoldásaival erősíteni kívánja a Rohde & Schwarz-márkanevet a vállalatközi piacon, megbízható európai partnerként tudatosítva hírnevét.


Rohde & Schwarz Budapesti Iroda
1138 Budapest, Madarász Viktor u. 47-49.
Tel.: +36 1 412 4460
Fax: +36 1 412 4461
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.rohde-schwarz.hu

Még több Rohde & Schwarz