Skip to main content

A Mentor Graphics EZ-VIP szellemi tulajdona egyszerűsíti a PCIe-tervezést

Megjelent: 2015. március 16.

mentorgAz ASIC- és FPGA-tervezés időigényének jelentős részét teszi ki az az ellenőrzési munka, amely a megtervezett eszköz specifikációnak megfelelő működőképességét igazolja. A Mentor Graphics most egy olyan szellemi terméket (Intellectual Property – IP) kínál (Verification IP – VIP), amely ennek az egyik időigényes részfeladatát, a vizsgáló környezet („virtuális próbapad”) megvalósítását a tizedére csökkenti.

 

A VIP célja az, hogy általánosan használt protokollokból és architektúrákból előállított, „újrafelhasználható” építőelemekkel egyszerűsítse a „próbapad” felépítését. Azonban még a szabványos protokollokat és általánosan alkalmazott architektúrákat is a feladattól függően sokféleképpen lehet konfigurálni. A hagyományos VIP-alkatrészek összeállítása akár napokat vagy heteket is igénybe vehet, míg azokkal már szimulálható vagy emulálható az integrált eszköz vizsgálatához szükséges logikai környezet. A hagyományos VIP-rendszerektől eltérően a Mentor új PCIe EZ-VIP eleve tekintetbe veszi az ellenőrizni kívánt rendszer „design-függő”, sajátos tulajdonságait, amellyel több, rendkívül időigényes munkafázist iktat ki a vizsgáló környezetet előállító feladatsorból. Ezekkel a „gyorsításokkal” a mérnökök jelentős konfigurációs feladatoktól szabadulnak meg, a vizsgáló környezet megvalósítási lépései közül valóban csak az „értékteremtő”, a feladat lényeges elemeire koncentráló részfeladatokra kell koncentrálniuk, amellyel több nap vagy hét helyett órák alatt végezhetnek. A Mentor PCIe EZ-VIP a PCIe különféle verzióinak, valamint az mPCIe soros és párhuzamos interfészeinek a tesztelésére használható vizsgáló környezetekre kínál megoldást a PHY-szinttől a végtermékig.

 

Mentor Graphics hazai disztribútor:

EDMD Solutions Kft.
1087 Budapest
Könyves Kálmán krt. 76.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.edmd-solutions.com/hungary

Még több EDMD Solutions

 

Címkék: Mentor Graphics | CAD | elektronikai tervezés | NyÁK