Skip to main content

A hatékony mérnöki tervezés szellemében - Az Eplan Software & Service a Hannover Messe Szakvásáron

Megjelent: 2016. április 06.

Hannover Messe 2015-webAz április 25. és 29. között megrendezésre kerülő Hannover Messe ipari szakkiállításon az Eplan Software & Service innovatív megoldásokat kínál a hatékonyabb mérnöki tervezési feladatokhoz. Az idei prezentáció fő témája a “Mechatronika Háza”, amely a Cideonnal közösen kifejlesztett innovatív technológiát mutatja be. További kiemelt témák az Intelligens Huzalozás Alkalmazás, amely a kapcsolószekrények vezetékezését könnyíti meg, illetve a Data Portal szolgáltatás újdonságai. Az Eplan négy standon is kiállít Hannoverben, többek között a 8-as csarnokban, ahol az Ipar 4.0 témakör képviselteti magát.

 

A monheimi központú Eplan a mechatronikai tervezést forradalmasító újításait mutatja be kb. 400 négyzetméteres fő standján, a 6-os csarnokban. A „Mechatronika Háza” koncepció azonban nem az egyetlen újdonság, amellyel a cég a szakkiállításon bemutatkozik. Az Eplan nagy áttörést jelentő, a Cideonnal közösen kifejlesztett, technológiai tekintetben úttörő mechatronikai megoldása a Hannover Messe szakkiállításon lesz először látható.
További kiemelt szakmai témák lesznek az Eplan Platform 2.6-os verziójának újdonságai, a Data Portal új korszaka, illetve a kapcsolószekrények vezetékezését megkönnyítő Intelligens Huzalozás Alkalmazás. Bemutatkozik továbbá az Eplan Experience koncepció is, amely nyolc cselekvési területével hatásos eszköze lehet a mérnöki munkafolyamatok optimalizálásának.
A különböző országokból érkező delegációk élőben, saját anyanyelvükön hallgathatják a prezentációkat. Mindemellett az Eplan USA tanácsadói és értékesítési munkatársai is jelen lesznek, hogy egyénileg és személyre szabottan lássák el információval az idei hivatalos partnerországból, az Egyesült Államokból érkező érdeklődőket.

Hannover Messe 2015-web

Az Eplan kapcsolt vállalkozásával, a Cideonnal közösen mutatja be mérnöki munkafolyamatokat segítő innovatív megoldásait. (kép a 2015-ös Hannover Messe kiállítás Eplan-standjáról)

„Okos Tervezés és Gyártás 4.0”

Az Ipar 4.0 koncepcióval kapcsolatos bemutatók a 8-as csarnokban koncentrálódnak, ahol az Eplan két külön standon is képviselteti magát. Az „Okos Tervezés és Gyártás 4.0” témakörben az Eplan, a Rittal és a Phoenix Contact már második éve közösen mutatja be a termékadatok és tervezési adatok teljes körű integrációját. A 210 négyzetméteres standon a látogatók megismerhetik, milyen gyártástechnológiai megközelítések vonatkoznak az okos gyárak szakterületére az Ipar 4.0 előírásainak megfelelően. Az integrált értéklánchoz kapcsolódó koncepciók az idei évben olyan témákkal bővülnek, mint a digitális cikkadatok, szabványosított termékleírások a termék egész életciklusa alatt, optimalizált kapcsolószekrény-hűtés és a kapcsolási rendszerek digitális tanúsítványaihoz kapcsolódó innovatív megoldások. A PLM/PDM-szoftverekre mint egy teljesen digitalizált folyamat központi szerkezeti elemére szintén egyre nagyobb hangsúly helyeződik.
Ugyancsak a 8-as csarnokban, a Smart Factory KL témakör részeként található az Eplan másik standja, amely központi helyet tölt be a mérnöki tervezéssel foglalkozó vállalatok között azáltal, hogy a gyártási műveletek részeként egyszerre gondoskodik a vizualizációról és a karbantartásról is. A gépek adatainak cseréje az OPC UA-szerveren keresztül történik, ami biztonságot nyújt a projektadatokra nézve. A panelek és a hardver közti kapcsolatot az „Eplan View” applikáció biztosítja. Ez a technológia lehetővé teszi a hatékony karbantartást és a lehetséges javításokat is.
Ezenkívül egy átfogó Eplan-bemutató tekinthető meg a Rittal standon is a 11-es csarnokban. Az itt bemutatásra kerülő témák között megtaláljuk a meghatározó szerepet játszó integrált értékláncot, valamint az Intelligens Huzalozás Alkalmazást, a kapcsolószekrények vezetékezését megkönnyítő új szoftvermodult.

 

SmartWiringApplication aprilis-web

Az Eplan a Hannoveri Vásáron készül bemutatni „Smart Wiring Application” (Intelligens Huzalozás) nevű alkalmazását, amely megkönnyíti a vezérlőszekrények kábelezésének sok időt és szakértelmet igénylő munkafolyamatát. A szoftver vizuálisan jeleníti meg a kábelezés minden részletét, és teljes mértékben digitalizálva prezentálja azt a kivitelező szakemberek számára. A felhasználók jelentős időt takaríthatnak meg, és még a sokszor jelentős problémákat okozó, utolsó pillanatban végrehajtandó változtatásokhoz is hatékony támogatást kaphatnak a teljes projektdokumentációk összehasonlításának képességével.

 

Látogassák meg az Eplan bemutatóját a Hannover Messe Hall 6, K16 standján.

http://www.hannovermesse.de/ticketregistrierung?Rtzrb7gx8ymefg

 

EPLAN Software & Service GmbH Fióktelep
2040 Budaörs, Puskás Tivadar út 1.
Tel.: +36 23 420 735, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.eplan.hu


Még több EPLAN

Címkék: Hannover Messe | Ipar 4.0 | Data Portal