Skip to main content

Tápegységek elektromos járművek töltéséhez

Megjelent: 2022. május 19.

Codico lidAz elektromobilitás mint a leginkább környezetbarát vagy azzal legjobban kompatibilis alternatív útvonal a kommunikáló rendszerelemekkel rendelkező intelligens töltési technológiára támaszkodik.

 

 

 

 

Az elektromos hálózat, az „energiát szolgáltató egység” és az elektromos jármű energiatárolója között interfészként működő elektromosjármű-töltő (EV-töltő) kommunikációs egységeket és vezérlőket, valamint érzékelőket, felügyeleti logikát és hitelesítési modulokat tartalmaz a biztonságos energiaáramlás megvalósítása érdekében. A RECOM speciálisan optimalizált, 3 és 60 watt közötti teljesítményű tápegységmodulokat fejlesztett ki, amelyek garantálják a töltőrendszerek megbízható tápellátását, valamint megfelelnek az elektromos biztonsági és elektromágneses kompatibilitási követelményeknek, miközben rendkívül kompakt kialakításúak.

 

Cod RECOM 1


A fali dobozokat és töltőállomásokat gyakran a III. túlfeszültségi kategóriájú (OVC III – Overvoltage Category III) környezetbe telepítik, ahol a hálózati tápvezetéken keresztül villámcsapások miatt jelentős tranziensek – feszültségesések és tüskék – fordulhatnak elő. A tápegységeknek ellen kell állniuk ezeknek a hatásoknak. Ezenkívül gyors hőmérséklet-változások is előfordulhatnak, mivel az üzemi hőmérséklet a telepítési helytől függően módosulhat. A váltakozó áramú tápellátás lehet egyfázisú, vagy fázis-fázis viszonylatban 400 vagy 480 V váltakozó feszültségű. Az AC/DC moduloknak rendkívül megbízhatóan kell működniük, mivel ezek jelentik az egyetlen kaput a hálózatról vagy a hálózatra.

 

 

A RECOM csoport osztrák székhelyű tápegységgyártó, amely több mint négy évtizedes tapasztalattal rendelkezik a legújabb szabványos és egyedi teljesítményátalakító technológiák fejlesztése és gyártása terén, az 1 W alatti teljesítménytől a több tíz kW-ig. A RECOM Power AC/DC elektronikus tápegységek és DC/DC átalakítók gyártója több mint 30 000 kompakt tápegységtípussal rendelkezik, amelyek a legkülönbözőbb alkalmazásokban használhatók. A RECOM az AC/DC tápegységekre és DC/DC átalakítókra, kapcsolószabályozókra és LED-meghajtókra specializálódott.

 

 


A 3…60 W-os AC/DC konvertermodulok sorozata 85…528 VAC bemenettel rendelkezik a fázis-nulla 100/115/230/277/400/480 VAC egyfázisú rendszerekben, vagy a fázis-fázis 120 VAC-os rendszerekben. A költséghatékony és teljes mértékben tanúsítással rendelkező alkatrészek a kimeneti feszültségek széles választékával állnak rendelkezésre; a zord környezetekben -40 és +85 °C közötti ipari üzemi hőmérsékleten működnek, ezért tökéletes társak az akkumulátortöltő és felügyeleti rendszerek kiegészítő tápellátásához. Ezek a sorozatok külső szűrők nélkül is megfelelnek az EMC-szabványoknak, és minimális üresjárati és készenléti teljesítményt igényelnek. A RACxx termékek közül számos egység alkalmas az OVC III rendszerekhez való közvetlen csatlakoztatásra.

 

 

A CODICO cég ismertetőjegye a kiváló minőségű elektronikus alkatrészek tervezése és forgalmazása. A széles körű termékportfólió aktív és passzív elemeket, valamint a kapcsolástechnika területén alkalmazható termékeket tartalmaz. A vállalat a Bécs déli külvárosában, Perchtoldsdorfban található osztrák központból, független magántulajdonban lévő cégként működik, és számos értékesítési irodát tart fenn Németországban, Dániában, Olaszországban, Franciaországban, Csehországban, Szlovéniában, Svédországban, az Egyesült Királyságban, valamint további közép- és kelet-európai partnercégeket is a csapatában tart. A magas szintű műszaki szakértelemmel támogatott CODICO a Design-In ágazatra összpontosít. Ami a CODICO-t egyértelműen különlegessé teszi, az az általa nyújtott technikai támogatás a fejlesztési fázistól a végtermékig, valamint a kizárólag csúcsminőségű termékek marketingje és értékesítése.

 

 


A 220/480 VAC rendszerek vonalról vonalra történő csatlakoztatására alkalmas, teljes körű tanúsítvánnyal rendelkező RECOM RAC05-K/480 sorozatú AC/DC átalakító modul 5, 12 vagy 15 VDC feszültségű, 85 és 528 VAC közötti tápfeszültségről 5 W-os 5, 12 vagy 15 VDC-s izolált kimenetet biztosít. Az eszközök külső alkatrészek nélkül EMC-kompatibilisek (EN55032, B osztály), a működési hőmérséklet-tartomány pedig -40 és +80 °C között van. A RAC05-K/480 alkalmas az OVC III rendszerekhez való közvetlen csatlakoztatásra, így ideális segédátalakítóként kültéri akkumulátortöltő állomásokon való alkalmazásra, valamint általános ipari felhasználásra.

 

Cod RECOM 0

 

Az „EV online” katalógusban és termékmátrixban – amelyet kérésre szívesen elküldünk Önnek – bemutatjuk az összes elérhető modult áttekinthetően.

 

Balogh Gergely
CODICO GmbH

Field Sales Engineer
1122 Budapest, Hajnóczy József u. 11.
Mobil: +36 30 867 0687
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.