Skip to main content

Találkozzunk novemberben!

Megjelent: 2020. június 16.

pcs lid2020. november 9–11. – Irány a PCS Meeting!

Idén tavasszal a rendezvényszervezéssel foglalkozó cégek azon tanakodtak, hogyan tudják átszervezni a rendezvényeiket a biztonságosnak gondolt, őszi időszakra. Ebből a szempontból a lillafüredi PCS Meeting – Folyamatirányítási és Gyártásautomatizálási találkozó jó helyzetben van, ráadásul a találkozósorozat hátrébb is került a rendezvénynaptárban, az október végi időpontokról a november eleji időszakra.
A környezet viszont változatlan – idén is a Hotel Palota ad otthont a konferenciánknak.

 

Tavaly eldöntöttük, hogy átalakítjuk kiállítási szekcióinkat. Egyrészt reagálni kívántunk a kiállításba energiát fektető cégek óhajára, miszerint több kontaktidőt szeretnének eltölteni a résztvevőkkel, látogatókkal az előadások között és után. Ezzel mi, szervezők is egyetértettünk, hiszen eddigi formájukban a kiállítások kísérő szerepet tudtak csak betölteni a találkozón – azokra idő csupán az előadások után maradt. Másrészt pedig beért annak a kezdeményezésnek a gyümölcse, ami a workshopok megszervezésébe fektetett erőfeszítéseinkből következett.
Megerősödni látszik a lobbi- és a networking-tevékenység is, aminek szintén igyekszünk szervezett kereteket biztosítani az előadások, kiállítások, workshopok és kerekasztal-beszélgetések mellett.

 

pcs


A fenti folyamatok és igények abba az irányba vittek minket, hogy kardinális változtatást hozzunk a konferenciasorozat életében. Konferenciánk eddig két teljes, és egy fél napból állt. Ebben az évben megtörjük ezt az állandóságot, és átrendezzük a forgatókönyvünket.
Jelentős szerepet kívánunk adni a kiállításoknak és workshopoknak. Úgy gondoljuk, hogy a kézzel fogható, elérhető és gyakorlati példákon keresztül bemutatott élő előadások – amelyeken a hallgatóság interaktív módon vehet részt – sokkal hatékonyabbak, dinamikusabbak, és több információ átadásával kecsegtetnek a hagyományos szakmai előadásoknál. Természetesen a „hagyományos” szakmai előadások szerepe és helye megmarad. Azok továbbra is a rendezvényünk gerincét alkotják, és ezen nem kívánunk változtatni. Idén is a hazai szakmai történések és a nemzetközi trendek javát tárjuk a hallgatóság elé. Az idei évtől azonban a workshopok irányába szeretnénk fordulni, ennek megfelelően az első napon kizárólag technikai jellegű workshopokkal várjuk az érdeklődőket. Kora délután kezdünk, és erre az első napra díjmentesen látogathatóvá tesszük a rendezvényünket. Szeretnénk elérni azokat is, akik csupán egy, vagy mindössze fél napra tudnak elszakadni a cégük életéből, ám érdeklődnek a szakmai újdonságok és trendek iránt. Szintén ide kívánjuk csábítani az iskolapadokból a szakma következő generációinak képviselőit Veszprémből, Pestről és természetesen Miskolcról is.
A COVID-19 megjelenése a mi életünket is megnehezíti. A fő hullámból kimaradtunk, hiszen a késő ősszel megrendezésre kerülő konferencia biztonságos távolságban van a márciusi, áprilisi fertőzési csúcstól és az azzal járó gazdasági, társadalmi átformálódásoktól és hatásoktól. Tagadhatatlan ugyanakkor, hogy mi is némi aggodalommal hallgatjuk a második fertőzési hullámra vonatkozó előrejelzéseket, ez azonban segíti a tudatos előkészületeket a rendezvényszervezésre vonatkozóan, hogy a PCS Meeting kockázatmentesen látogatható legyen.
A jelentkezők számára 2020-ban már konkrét programtervezettel kívántunk megjelenni, hogy a regisztrációkor látható legyen az idei év kínálata. Ebben az évben előrébb szerettük volna hozni az előadásregisztrációt, ám ez az előrehozott időszak a hazai fertőzési hullám csúcsát érintette, ami nehézkessé tette a tervezést. Mindezek ellenére magas számban érkeztek előadástervezetek a folyamatirányítási és a gyártásautomatizálási szegmensből is. Számíthatunk egy átfogó előadásra a MOL részéről, amely a cégen belüli folyamatokon kívül a jelen gazdasági krízis teljes olajipari szegmensre gyakorolt átrendező hatásait mutatja be; több előadással jelentkezünk a digitalizáció és a digitális-iker-technológia témaköréből; természetesen jelen lesz a konferencián a korunkat meghatározó Ipar 4.0; valamint markáns részt kapnak az adatkezeléssel, -gyűjtéssel és -tárolással foglalkozó előadások is.

 

pcs 2


A beérkezett előadások magas száma ellenére, úgy döntöttünk, hogy az előadások beküldésének határidejét – a tervezett március végi időponthoz képest – két hónappal meghosszabítjuk.
Az eddig beérkezett előadásokból látszik, hogy idén is töretlen érdeklődés mutatkozik a hazai folyamatirányítási és gyártásautomatizálási szakma részéről egy szakmai találkozó megrendezésére, arra biztatunk tehát minden szakembert, hogy tekintse meg a honlapunkat, kísérje figyelemmel az idei év PCS Meeting kínálatát, és jelentkezzen résztvevőnek, előadónak, kiállítónak vagy akár workshop-rendezőnek! Ossza meg tudását, és építse kapcsolatait a hazai folyamatipari szakma legnagyobb összejövetelén, novemberben!

 

PCS Meeting Szervezők
http://pcsmeeting.hu/PCS2020/