Skip to main content

Szünetmentes áramellátás az Emparro ACCUcontrol szünetmentes áramforrással

Megjelent: 2018. január 22.

Murrelektronik Emparro ACCUcontrolAz átlagos PC-felhasználót az első, áramszünet-okozta komoly adatvesztés győzi meg arról, hogy érdemes a konfigurációját szünetmentes energiaforrással kiegészítenie. Ipari gyártóberendezéseknél, ahol az előre nem tervezett állásidőnek esetleg minden másodperce több kárt okoz egy irodai PC-hálózat leállásánál, még indokoltabb a szünetmentes energiaellátás kiépítése. Mivel az ipari alkalmazás igényei eltérnek az irodai környezetétől, érdemes megismerkedni a Murrelektronik kimondottan ipari környezetbe tervezett ACCUcontrol-rendszerével.

 

Kevés dolog bosszantóbb és drágább a gépek és berendezések nem tervezett leállásánál. A Murrelektronik cég Emparro ACCUcontrol szünetmentes áramforrása a nagy teljesítményű Emparro tápellátási rendszer kiegészítéseként „életben tartja” a gépeket azzal, hogy áramkimaradás esetén megszakítás nélkül átállítja az ellátást akkumulátoros forrásra. A szünetmentes áramforrás kiépítésére fordított beruházási költség gyakran már az első elkerülhető leálláskor megtérül.
A szünetmentes áramforráshoz 40 Ah kapacitású külső ólomakkumulátorok csatlakoznak, ami hosszú áthidalási időt tesz lehetővé. Igény szerint 20 vagy 40 A-es terhelhetőségű változat is alkalmazható. A szerelés szerszám nélkül zajlik, és a 20 A-es változat különösen kitűnik azzal, hogy – a mindössze 65 mm-es szélességével – rendkívül kis helyet vesz igénybe a kapcsolószekrényben.

Murrelektronik Emparro ACCUcontrol

Az Emparro Accucontrol szervesen illeszkedik az automatizálási környezetbe

 

Predictive Maintenance – tájékoztatás a kiesés előtt

Az Emparro ACCUcontrol folyamatosan figyeli a csatlakoztatott akkumulátor belső ellenállását. A határérték túllépésekor a készülék egy jelzőérintkezőn keresztül figyelmeztető jelzést ad. Ekkor az akkumulátor cseréje a következő szervizelés időpontjára betervezhető.
Az ilyen előrejelző információk segítenek elkerülni a nem tervezett kieséseket és a szerviztechnikus váratlan riasztását.

 

Murrelektronik Manuel Senk 1

Manuel Senk az Emparro ACCUcontrol két változatát mutatja

 

Minél hűvösebb, annál jobb

Az akkumulátorok „szeretik” az alacsony hőmérsékletet, azaz nagyobb teljesítmény leadására képesek, és hosszabb élettartamúak az átlagosnál alacsonyabb üzemi hőmérsékleten. Ennek érdekében az akkumulátorok töltésére az Emparro ACCUcontrol segítségével kontrollált hőmérsékleti viszonyok mellett kerülhet sor. Ehhez a készülék a töltési zárlati feszültséget a környezeti hőmérséklethez igazítja. Ennek köszönhetően – akár magasabb környezeti hőmérséklet mellett is – az akkumulátorok maximális élettartama érhető el.

 

Egyszerű csatlakoztatás ipari számítógépekhez

Az Emparro ACCUcontrol egyszerűen, mini USB csatlakozón keresztül ipari számítógépekhez csatlakoztatható. Ez azt jelenti, hogy

• hálózatkimaradás esetén az ipari PC ellenőrzött módon állítódik le,

• az akkumulátor hálózati feszültsége és töltöttsége élőben felügyelhető,

• az üzemállapotok naplófájlban dokumentálhatók,

• az üzemi paraméterek egyszerűen, könnyedén beállíthatók.

 

Szünetmentes áramforrásmodul vagy kondenzátoralapú puffermodul?

Az Emparro ACCUcontrol szünetmentes áramforrás a megfelelő megoldás, ha hosszabb áramkimaradást kell áthidalni, anélkül, hogy kiesés vagy leállás következne be a gyártásban. A külső csatlakoztatású ólomakkumulátorok akár órákban mérhető áthidalási időket is lehetővé tesznek. Az Emparro Cap ultrakondenzátorokon alapul, a teljes élettartama alatt nem igényel karbantartást, és akkor tekinthető optimális megoldásnak, ha megfelelő energiának kell rendelkezésre állnia ahhoz, hogy a gépek és a vezérlések strukturált módon legyenek lekapcsolhatók.

 

Szerző: Manuel Senk, üzletfejlesztési igazgatóMurrelektronik

 

Murrelektronik Kft.
9024 Győr, Közép u. 16.
Tel.: +36 96 900 125
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.murrelektronik.hu

Még több Murrelektronik