Skip to main content

STMicroelectronics: STM32 Nucleo fejlesztőrendszer

Megjelent: 2016. március 07.

STM-nucleoAz STM32 Nucleo-144 sorozatú, olcsó és kompakt fejlesztőkártya rendszerrel jelentősen bővült az STMicroelectronics (STM) 32 bites flash mikrovezérlőit felhasználó fejlesztők támogatását szolgáló eszközök köre. Az új, 144 csatlakozópontos fejlesztőpanelek illeszkednek az STM32-es MCU-khoz már létező fejlesztési ökoszisztémához, és a kiváló ár-/értékarányukon kívül kibővített kommunikációs képességeikkel nyújtanak többletet az STM32 MCU- választékra alapozó fejlesztőmérnököknek.

 

Az új kártyák a minimális energiafogyasztástól a maximális számítási teljesítményig terjedő széles igényspektrum kielégítéséhez nyújtanak segítséget. A meglevő fejlesztőeszközök (például a dugaszolható kiegészítőegységek) az új kártyákhoz is csatlakoztathatók, és ezzel már a megjelenéskor jelentős alkalmazásválasztékot tesznek hozzáférhetővé a motorvezérléstől a mozgásérzékelésen át a környezeti paraméterek monitorozásáig. A csatlakozási lehetőségek azonban még ennél is bővebbek: a kártyán az Arduino Uno és az ST morpho, valamint az új ST zio csatlakozórendszer is rendelkezésre áll. Ezeken át az STM32 MCU-k teljes I/O-kivezetés-
rendszere hozzáférhető, de bizonyos Nucleo-kártyákon Ethernet és/vagy USB FS OTG-portok is bővítik a kommunikációs lehetőségeket. A fejlesztési munkát a kártyára épített ST-Link hibakereső modul is támogatja. A kártyák a diákoktól és hobbifejlesztőktől az igényes, professzionális fejlesztőkig a fejlesztési igények igen széles köréhez kínálnak megoldást. Az mbed-kompatibilis rendszer az IAR, a Keil, és a GCC ARM fejlesztő eszközeivel is együttműködhet.

www.st.com/stm32nucleo