Skip to main content

Startoljon rá az M18 Cube-ra

Megjelent: 2020. április 07.

lid ifmAz IO-Link-es kommunikációs interfész érzékelőkbe történő beépítésével még az egyszerűbb pozícióérzékelőknél is lehetőség van a folyamatértékek kiolvasására a számos szenzorparaméter és diagnosztikai információ mellett. Az ilyen intelligens optikai, ultrahangos vagy lézeres érzékelőknél a távolságértékek válnak digitális formában elérhetővé újabb alkalmazási lehetőséget kínálva a felhasználók számára.

 

Most Ön is megtapasztalhatja az IO-Link nyújtotta előnyöket, és kipróbálhatja az érzékelők kibővült funkcióit és alkalmazási módjait az ifm electronic három kedvező áron elérhető IO-Link kezdőkészletével. A kezdőkészlet mindegyike egy-egy népszerű M18-as OG Cube (1. ábra) tokozású érzékelő mellett minden működéshez szükséges rendszerelemet tartalmaz, így a rendszert szinte azonnal kipróbálhatja az íróasztalon vagy berendezésbe beépítve, termelés közben. A távolságértékek a masteren lévő Profinet interfészen keresztül továbbíthatók és feldolgozhatók PLC segítségével, vagy megjeleníthetők a készletben lévő LR Device szoftverrel. A szoftver lehetőséget kínál az értékek táblázatba történő importálására a további elemzésekhez. A széles körű alkalmazhatóságot és könnyű beépítést teszi lehetővé a kompakt, mégis robusztus M18 Cube tokozás, amely a szögletes és M18-as menetes rögzítés lehetőségét ötvözi egyetlen házban (2. ábra). A kis méretű, magas védettségi szintű tokozással rendelkező érzékelők szűkös helyeken, akár zord ipari környezetben is megállják a helyüket.

 

1abra ifm

1. ábra  M18 Cube tokozású érzékelők

 

2abra ifm

2. ábra  Többféle rögzítési mód + kompakt és helytakarékos = M18 Cube

 

Kezdőkészletekben lévő érzékelők

Az OGH580 (ZZ1121 starter kit) háttérelnyomással rendelkező optikai érzékelő olyan feladatoknál alkalmazható, ahol nagy sebességgel mozgó tárgyak megfigyelésére van szükség – 1000 Hz-es a kapcsolási frekvencia és 200 mm-es a maximális érzékelési tartomány. Az IO-Link-en keresztül folyamatosan elérhető távolságinformációval a termék helyének vagy méretének módosítása már a vezérlésből is lekezelhető. Ezzel a termékek közötti váltás jelentősen egyszerűbbé és gyorsabbá válik.
Az UGT594 (ZZ1123 starter kit) ultrahangos szenzor érzéketlen a tárgyak színére, áttetszőségére vagy fényességére, ezért megbízhatóan detektálhatók a csomagolástechnikában vagy raktározásban használt különböző csomagolóanyagok vagy göngyölegek, és ezért nagyon jól alkalmazható kosarak, ládák, illetve élelmiszeripari területen üvegek és PET palackok meglétének ellenőrzésére. A membrán rezgéséből adódóan a felületen a szennyeződések kevésbé képesek lerakódni, ennek köszönhetően poros környezetben is megbízhatóan működik a szenzor. A pozícióérzékelési feladatok mellett folyadékok és ömlesztett anyagok töltési szintjének vagy tárgyak távolságának meghatározására is használható. Kis holttérrel és 1200 mm-es maximális érzékeléstávolsággal rendelkezik.
Az OGD592 (ZZ1122 starter kit) érzékelő a PMD technológia és a kis méretű kompakt ház előnyeit egyesíti. A szenzor az adott tárgy távolságát a fény terjedési ideje alapján határozza meg, ezért szinte teljesen érzéketlen a különböző felületek eltérő minőségére, és majdnem teljesen színfüggetlen. A kis fényfoltátmérőnek és nagy precizitásnak köszönhetően jól alkalmazható munkafázisok között hibaellenőrzésre vagy kis méretű tárgyak végellenőrzésére.

 

3abra ifm

3. ábra  A starter kit tartalma

 

4abra ifm 

 

4. ábra  A három érzékelő minden alkalmazáshoz  kínál megoldást

 

IO-Link master

Az AL1100 IO-Link master Profinet-es buszos kommunikációval és 4 IO-Link porttal rendelkezik. A négy port felhasználható négy IO-Link-es érzékelő csatlakoztatására, vagy átállítható 4 db digitális bemenetté vagy 4 db kimenetté. Emellett mindig rendelkezésre áll minden porton egy-egy digitális bemenet.
Válassza ki az Ön igényeinek legjobban megfelelő érzékelőt tartalmazó kezdőkészletet, és tapasztalja meg az IO-Link kommunikáció megbízhatóságát, az érzékelők további funkcióit, valamint az újabb alkalmazási lehetőségeket.

 

ifm electronic Kft.
9028 Győr, Szent Imre út 59.
Tel.: + 36 96 518 397
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.ifm.com

 

még több ifm