Skip to main content

Silicon Labs: referenciaterv USB C-kompatibilis tölthető elemekhez

Megjelent: 2018. február 23.

Silabs USBCA Silicon Labs referenciatervet készített, amellyel az USB C-típusú interfészén keresztül tölthető Li-ion akkumulátorcsomagok tervezését kívánja egyszerűsíteni hordozható eszközök számára. A referenciaterv minden szükségeset tartalmaz ahhoz, hogy a fejlesztők kétfunkciós (energiaküldő és -fogadó) USB C-port alkalmazásokat (Dual Role Port – DRP) dolgozhassanak ki az USB C-típusú interfész energiaellátó (Power Delivery – PD) funkciójának felhasználásával.

 

 

Ezzel felgyorsítható az USB C-típusú akkumulátorcsomagok fejlesztése, illetve egyszerűbbé válik az USB A-típusú akkumulátorcsomagok továbbfejlesztése a C-interfészre. A Silicon Labs USB Type-C Battery Pack Reference Design egy fejlesztőkártyát, egy USB C-típusú PD csomagot, mintaprogramot, elvi kapcsolási rajzot és hardver kézikönyvet tartalmaz.

A DRP akkumulátorcsomag referenciaterv azt a PD-szoftververmet hasznosítja, amely a Silicon Labs’ Simplicity Studio fejlesztőkörnyezetének része. A szoftververem lehetővé teszi, hogy a fejlesztők magas szintű funkcióhívásokkal legyenek képesek olyan USB C-típusú üzeneteket küldeni és fogadni, amelyekkel az akkumulátorcsomag és a hoszt eszköz „letárgyalhatja”, hogy energiaküldésre vagy fogadásra van-e szükség. A kártya teljes ellenőrzést biztosít a fejlesztő számára az akkumulátor-alkalmazás felett, és egy olyan gombot is tartalmaz, amellyel az energiaáramlás iránya váltható az energiaforrás és -nyelő üzemmódok között. A PD-vezérlő számos energiaellátási forgatókönyvet megvalósító „logikáját” a SiLabs EFM8 Busy Bee MCU szolgáltatja.

 

www.silabs.com