Skip to main content

Sikeres pénzügyi évet zárt a Beckhoff Automation 2023-ban

Megjelent: 2024. május 31.

Beckhoff cikkhez bevezető kép logoval1,75 milliárd eurós globális árbevétel, 16%-os növekedés

A Beckhoff Automation 2023-ban sikeresen folytatta növekedési pályáját. Az ipari automatizálásra szakosodott vállalat 1,75 milliárd euróra növelte árbevételét, ami 16%-os növekedést jelent az előző évben elért 1,515 milliárd euróhoz képest. Jelenleg (2024. márciusában) világszerte 5500 alkalmazott, köztük több mint 2000 mérnök járul hozzá a vállalat nemzetközi sikeréhez. A németországi Verlben bejegyzett automatizálási cég sikerének kulcsa a folyamatos innováció az automatizálás minden területén, valamint a világ számos vezető technológiai vállalatával folytatott szoros együttműködés.

 

A 2023-as és 2024-es év kihívást jelentő gazdasági tendenciái

„A 2023-as pénzügyi év nem volt könnyű” – nyilatkozta Hans Beckhoff ügyvezető igazgató, hozzátéve: „A beérkező megrendelések 2022-re jellemző erőteljes növekedése a tavalyi év első hónapjaiban folytatódott, ami rekordszintű rendelésállományt és értékesítést eredményezett. Az év előre­ha­ladtával azonban a beérkező megrendelések jelentősen csökkentek. Ez főként annak tulajdonítható, hogy ügyfeleink 2022-ben és 2023 elején az alkatrészválság miatt ingadozó szállítások kompenzálására tömeges megrendelések leadásával nagy termékkészleteket halmoztak fel. Ezt 2023 során kisebb mennyiségek rendelésével ellensúlyozták. Az értékesítésre hatással voltak egyes területek és iparágak ciklikus visszaesései is.”
A 2024-es év első negyedévében a Beckhoff a beérkező rendelések enyhe pozitív növekedést eredményező stabilizálódását tapasztalta. „Az év második felére a kereslet jelentős növekedésével számolunk” – jelentette ki Hans Beckhoff, hozzátéve: „2024-ben várhatóan még folytatódni fog a beérkező rendelések és az értékesítés jelentős csökkenése a 2023-as évhez képest. Nem számítunk ismét hatalmas növekedésre 2025-ben, emiatt azonban nem aggódunk; vállalatunk 44 éves történetében ez lesz az ötödik éles visszaesés. Erre stabil családi vállalatként jól felkészültünk, és ügyfeleinkkel közösen a legtöbbet fogjuk kihozni a kínálkozó lehetőségekből!”

 

Beckhoff értékesítési görbe

A Beckhoff Automation értékesítési görbéje továbbra is exponenciálisan emelkedik: az automatizálásra szakosodott, verli székhelyű vállalat 2000 óta évente átlagosan 15%-os növekedést könyvelhet el

 

A Beckhoff minden termékét ismét raktárkészletről szállítja

Az elmúlt két évben a Beckhoff jelentős beruházásokat hajtott végre a gyártás, a raktározás és az infrastruktúra területén, így többek között több mint 100%-kal növelte gyártókapacitását. Az alkatrészellátás helyzete is jelentősen javult a piacon. Hans Beckhoff kijelentette: „Célunk az volt, hogy mindent megpróbálva 2023 végére ismét a megbízható szokásos szállítási határidőket biztosíthassuk ügyfeleink számára”. A Beckhoff jelenleg szinte minden termékét újra készletről képes szállítani.

 

Automatizálási innovációk

A Hannoveri Szakkiállításon a Beckhoff Automation további izgalmas újdonságokat jelentett be: többek között nagyobb számítási kapacitású ipari PC-ket, rendkívül hatékony vezérlőszoftvereket Windows és Linux operációs rendszerhez, a vezérlőszekrény kiváltására is alkalmas MX-rendszer bővítését, új erősítőket és motorokat hajtásokhoz, szoftverben megvalósított biztonsági processzorokat, valamint a mesterséges intelligencia vezérlési és műszaki funkciókba történő mély beintegrálását.

 

HansBeckhoff

Hans Beckhoff a Beckhoff Automation alapítója és ügyvezető igazgatója: „Továbbra is elkötelezetten valósítjuk meg küldetésünket: igyekszünk termékkínálatunkat évente továbbfejleszteni és öt-hét évente forradalmian új technológiát bevezetni.”

 

Pozitív hosszú távú fejlesztési kilátások

Hans Beckhoff összességében pozitívan látja a jövőt: „Az automatizálás a társadalom minden területén világszerte alkalmazott alaptechnológia, a digitális és ökológiai átalakulás hajtóereje. Az állandóan növekvő kereslet, valamint új terméksorok és technológiák bevezetése 2025-től kezdődően várhatóan ismét egészséges, állandó növekedést fog eredményezni. Szoftvereink és PC-alapú vezérléstechnikánk hatékony be/kimeneti-, mozgásvezérlési-, továbbá gépi látást és mesterséges intelligenciát támogató eszközeinkkel párosulva, valamint munkatársaink szakértelme és elkötelezettsége kiváló alapot jelent ügyfeleink sok alkalmazásának sikeréhez. Bizakodva tekintünk ezen kihívások elé.”

 

BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest, Táblás utca 36-38.
G épület 2. emelet
Tel.: + 36 1 501 99 40
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.com

 

#c1272d