Skip to main content

RS Components: új generációs Siemens LOGO!Power tápegységek forgalmazása

Megjelent: 2017. október 05.

RS671 LogoPower 2Az RS Components (RS) bejelentette, hogy megkezdi a LOGO!Power tápegységek negyedik generációjának bevezetését a Siemenstől. Ezek az új, rendkívül keskeny tápegységek ugyanolyan kialakításúak, mint a Siemens LOGO!8 logikai vezérlők, és akár 100 W-os tápellátást is képesek biztosítani az elosztókártyáknak, miközben teljes mértékben kompatibilisek a harmadik generációs termékkínálattal. 

 

 

 

 

 

A kínálat mostantól két további eszközt, valamint további funkciókat is tartalmaz. Tovább nőtt a lehetséges alkalmazások lefedettsége is, mely magában foglalja az ipari automatizálást, például egyszerű csomagológépeket, szemétpréseket, szállítószalagokat és válogatórendszereket. Emellett a LOGO!Power épületautomatizáláshoz is használható, például világításvezérlésre, fűtésvezérlésre, vagy ezen rendszerek bővítéseire, valamint ajtó- és kapuvezérlésre. A sorozat mindemellett minden eddiginél bővebb, –25 °C és +70 °C közötti üzemihőmérséklet-tartománnyal rendelkezik, így hideg környezetben is ideálisan használható.
A 18 és 72 mm közötti házméretű, kompakt, negyedik generációs eszközök mindegyike 18 mm-rel keskenyebb, mint az előző generáció megfelelő modelljei, így nagyobb rugalmasságot biztosítanak DIN-sínekre, elosztókártyákra vagy falra, mennyezetre szereléskor. Ezenkívül közvetlenül más berendezések mellé, például egy LOGO! intelligens logikai modul mellé is telepíthetők.

 

RS671 LogoPower 2


A sorozat kiváló energiahatékonysággal rendelkezik készenléti és üzemi állapotban is, 90%-os hatékonyságot biztosítva a teljes terhelési tartományban, terheletlenül pedig 0,3 W-nál kevesebb veszteséggel. A beépített áramerősség-felügyelet segít az üzembe helyezésben és a szervizelésben: a kimeneti áramerősséggel arányos feszültség egy e célra kivezetett mérőponton, valós időben mérhető. Nincs tehát többé szükség a kábelek lecsatlakoztatásával járó általános áramerősség-mérésre, így a rendszer folyamatos egyenáramot kap, megszakítás nélkül. A sorozat egy diagnosztikai „DC OK” (DC RENDBEN) LED-del is rendelkezik, mely jelzi az egyenáram-ellátás állapotát.
A sorozat két új változattal bővíti a LOGO!Power kínálatát, melyek 24 V/0,6 A és 12 V/0,9 A előállítására képesek. Ezekkel együtt a sorozat összesen 11 eszközből áll, 5, 12, 15 és 24 V-os szabályozott és állítható kimeneti feszültséggel, 100 W-os tápellátási képességgel. A tápegységek széles skálája lehetővé teszi az egyfázisú, 110 és 220 VAC névleges feszültségű, valamint a 110 és 300 VDC egyenáramú hálózatokban való használatot, átkapcsolás nélkül.
Az RS és a Siemens együttes munkájával igyekszik minél gördülékenyebbé tenni a legújabb generációra történő átmenetet. Ennek részeként az RS igyekszik a lehető legtovább készleten tartani a már meglévő sorozatot is, miközben bevezetik az új generációs termékeket azon ügyfelek számára, akik új projekteken dolgoznak, és a legújabb technológiákra és funkciókra van szükségük.

 

RS Components Magyarország
Tel.: +36 1 580 2262
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
hu.rs-online.com

Még több RS Components