Skip to main content

RS Components: már rendelhető a Raspberry Pi 3 kezdőcsomag

Megjelent: 2016. november 09.

RS545 Raspberry Pi 3 Starter KitA kezdőkészlet – a legújabb Raspberry Pi 3 kártya mellett – tartalmaz minden olyan eredeti Pi-terméket, melyek segítenek elindulni a Pi-projektekkel és fejlesztésekkel.

 

 

 


Az RS Components (RS) bejelentette a hivatalos Raspberry Pi 3 kezdőkészlet beérkezését a Raspberry Pi Foundation-től. Ezzel az új termékkészlettel a kezdő fejlesztők és tervezők ideális körülmények között, percek alatt fedezhetik fel a Raspberry Pi-ban rejlő programozási lehetőségeket akár az osztályteremben, a laboratóriumban vagy otthon. A hivatalos Raspberry Pi 3 kezdőkészlet mindent tartalmaz, amire a felhasználóknak szüksége lehet a gyors és könnyű működtetéshez. Ehhez nem kell mást tenni, csupán néhány kábelt csatlakoztatni egy tv-készülékhez vagy monitorhoz, és a várva várt Raspberry Pi máris használható.
A készlet tartalmazza a legújabb, bankkártya méretű Raspberry Pi fejlesztőeszközt: a Raspberry Pi 3 B- modellt, ami minden eddiginél jobb teljesítményt nyújt, köszönhetően a 64 bites ARM Cortex-A53 négymagos processzorának. Vezeték nélkül, Bluetooth-szal és wifivel is csatlakoztatható, ami manapság már elengedhetetlen az IoT (a dolgok internete) projektekhez a gyorsabb és hatékonyabb kivitelezés érdekében.

RS545 Raspberry Pi 3 Starter Kit


A készlethez tartozó mikro-SD-kártyán megtalálható a megújult NOOBS (New Out Of Box Software)- programcsomag. Az elindítás után felugró menüben láthatók a kártyán elérhető szoftverek. Az internetes csatlakozás után a felhasználók választhatnak az elérhető operációs rendszerek közül, pl.: Pidora, OpenElec, RaspBMC, RISC OS, Arch és Linux. Internetkapcsolat nélkül a Raspbian operációs rendszer telepíthető.
A Raspberry Pi 3 kezdőkészlet egyéb hivatalos Pi-termékeket is tartalmaz: egy piros és fehér színű, eredeti Pi-tokot, egy fehér USB-egeret, ill. billentyűzetet, valamint egy fehér, cserélhető hálózati csatlakozású USB-tápegységet, mellyel Európán kívül, az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és Ausztráliában is használható a Pi 3. A készlethez tartozik még egy 1 méter hosszú, fehér HDMI2.0 kábel és az „Adventures in Raspberry Pi” (Kalandok a Raspberry Pi-jal) című könyv, amely kilenc érdekes projekt bemutatásával inspirálja a felhasználókat saját találmányaik és innovációik megvalósítására.
A Raspberry Pi 3 kezdőcsomag európai bevezetésével a készlet már Magyarországon is elérhető, és megrendelhető az RS online-on.
Az RS kínálatában elérhető összes Raspberry Pi-termékért és bővebb információért látogasson el a hu.rs-online.com weboldalra.

 

RS Components Magyarország
Tel.: +36 1 580 2262
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://hu.rs-online.com
www.linkedin.com/company/rs-components


Még több RS Components