Skip to main content

RS Components: IoT-fejlesztéseket támogató SmartEverything kártyák

Megjelent: 2018. január 22.

RS624 Arrow SmartEverything ARISAz RS Components két kiváló minőségű Arrow SmartEverything fejlesztőkártyával támogatja a tárgyak internetéhez (IoT) szükséges alkalmazásfejlesztést.
A SmartEverything LION egy IoT-modulba ágyazott rendszerű (SoM) fejlesztőkártya a LoRa-kommunikációhoz, míg a SmartEverything ARIS IoT kártya nagy teljesítményű MCU-hoz kínál Arduino-kompatibilis hardvert és szoftverfejlesztő környezetet.

A SmartEverything LION SoM kártya egy Microchip LoRa modult tartalmazó Arduino-alaktényezőjű kártyán alapul, amely hosszú távú, adatátvitelt tesz lehetővé. A LoRa olyan eszközökkel tesz lehetővé adatkommunikációt, mint a kártyán lévő érzékelők és működtető elemek, melyek felhőalapú szolgáltatásokhoz csatlakoztatva képesek frissíteni adataikat és vezérlési információikat az M2M és IoT alkalmazásokban.
A kártya további jellemzői: alacsony energiafogyasztású Microchip ARM Cortex M0+ processzormag Microchip Crypto-hitelesítéssel; 868 MHz-es antenna; Telit GPS-modul beépített antennával; MEMS-gyorsulásmérő és giroszkópos érzékelők, melyek további nyomon követési funkcionalitást és felügyeleti képességeket biztosítanak.
A SmartEverything ARIS IoT kártya egy teljes hardver- és szoftverplatform, amely egy nagy teljesítményű Renesas Synergy S7 sorozatú mikrovezérlőre épül, 240 MHz-es ARM Cortex-M4 processzormaggal, 4 MB-os programtároló flash és 640 kB SRAM memóriával. Az ARIS kártya egy teljes értékű fejlesztőeszköz Arduino R3 kompatibilis méretekkel és csatlakozókiosztással, valamint Arduino bővítőpanelekkel, amelyek extra hardverfunkcionalitások hozzáadását teszik lehetővé.
Az ARIS kártya Ethernet 10/100 vagy USB-csatlakozáson keresztül kommunikál egyéb eszközökkel, és Wi-Fi, Bluetooth Smart (BLE) és NFC protokollon keresztül tesz lehetővé vezetékmentes kommunikációt.
Az eszköz érzékelési képességei között megtalálhatók a hőmérséklet- és páratartalom-érzékelők, a mozgásérzékelést pedig egy SPI buszon keresztül csatlakoztatott gyorsulásmérő és kéttengelyes giroszkóp teszi lehetővé. A kártyára integrált egyéb eszközök között egy 512 MB-os soros flash és egy 32 MB-os SDRAM memória, egy elektromágneses energiát érzékelő, 2. típusú energiabegyűjtő NFC Forum címke I2C interfésszel, valamint egy többérintéses 4/5 vezetékes rezisztív érintőképernyős, közelítéskapcsolós kezelőfelület is megtalálható. A kártya ezenkívül GPIO érzékelőkön, ledeken és nyomógombokon keresztüli interakciót és hozzáférést is lehetővé tesz.
A kártyákon a fejlesztési folyamatok olyan funkciói találhatók, mint az integrált J-Link hibakereső, a crypto-bootloaderek támogatása, valamint az Over-the-Air (OTA) készülékszoftver-frissítési képesség. Az ARIS platformon a mérnöki munkát az alkalmazások fejlesztésében számos hasznos funkció segíti, például a Renesas Eclipse Embedded Studio (e2 Studio) integrált fejlesztői környezet (IDE).

Az Arrow SmartEverything LION SoM és Arrow SmartEverything ARIS IoT kártya az RS Components magyarországi képviseletétől rendelhető.

RS Components Magyarország
Tel.: +36 1 580 2262
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
hu.rs-online.com

Még több RS Components Magyarország