Skip to main content

RS Components – Arduino Yún

Megjelent: 2018. december 28.

RS ComponentsAz RS Components bemutatja az Arduino Yún prototípuskészítő kártya legújabb változatát IoT-projektekhez és alkalmazásokhoz. Az Arduino Yún 2. átdolgozott, szakembereket és diákokat megcélzó kártya nagy teljesítményű és egyszerűen használható Linux-alapú rendszer, vezetékes, illetve vezeték nélküli hálózati alkalmazásokhoz.

 

 

Az RS Components (RS), az Electrocomponents plc, egy globális, többcsatornás forgalmazó kereskedelmi márkája bejelentette az Arduino Yún Linux-alapú kártya legújabb változatának elérhetővé tételét, amely továbbfejlesztett hálózati csatlakozásokat tesz lehetővé az IoT-projektekhez (tárgyak internete).
A kiváló ár-érték arányt és megbízhatóságot biztosító Arduino Yún kártya 2. átdolgozott változatának célcsoportját tervezőmérnökök, amatőrök és oktatási intézmények tanulói alkotják. Ez az IoT-kártya különösen alkalmas oktatási célokra, hiszen a hardvert, szoftvert és a dokumentációt egyaránt tartalmazó platform nyílt forráskódú és ingyenesen elérhető mindenki számára.

 

RS779 Arduino Yun rev2


Az Arduino Yún kártya 2. átdolgozott változatával a Yún web panelnek és a dedikált „YunFirstConfig” vázlatnak köszönhetően egyszerűen csatlakozhat a WiFi-hálózathoz vagy egy vezetékes hálózathoz. A web panel lehetővé teszi a preferenciák kezelését és a vázlat feltöltését. A kártya a „Bridge Library” hídkönyvárat is használja, ami a Linux processzor erőforrásaira támaszkodva lényegesen kiterjeszti annak képességeit.
A kártya fontos jellemzője a kétprocesszoros kialakítás, amely magában foglal egy 16 MHz-es AVR Arduino ATmega 32U4 mikrovezérlőt és a 400 MHz-es MIPS 24K alapú Atheros 9331 processzort. Kibővítve 64 MB-os DDR2 RAM és 16 MB-os Flash memóriával a második processzor Linux és OpenWRT vezeték nélküli szoftvercsomag futtatására is alkalmas, ami lehetővé teszi a csatlakozást WiFi és 10/100 Mbit/s Ethernet hálózatokhoz. Ezenkívül a kártya lehetővé teszi programok vagy egyedi parancsfájlok behívását a Linux rendszeren az Arduino segítségével és az internetes szolgáltatásokhoz történő kapcsolódást.
Az eredeti kialakítással összehasonlítva a Yún 2. változata továbbfejlesztett és még robusztusabb tápellátással, új Ethernet csatlakozóval és egy vízszintesen szerelt, USB-csatlakozóval rendelkezik a függőleges hely megtakarítása érdekében. Az OpenWRT szoftvercsomagot a legújabb változatra frissítettük, beleértve az összes javítást is. A kártyán ezenkívül egy sor beépített jelző LED is található, amelyek jelzik a WiFi vagy Ethernet hálózatokhoz való kapcsolódást, megerősítik a bekapcsolt állapotot, a rendszer aktivitását vagy egy USB-kulcshoz való csatlakozást.
Az Arduino Yún 2. átdolgozott változatát az RS az EMEA-országok és az ázsiai csendes-óceáni térség országai számára kínálja.

 

 

Az RS Components bemutatása

Az RS Components, az Allied Electronics és az IESA az Electrocomponents plc, a mérnökök globális, többcsatornás értékesítési hálózattal rendelkező forgalmazójának kereskedelmi márkái. Több mint 500 000 ipari és elektronikus terméket forgalmaznak, több mint 2500 piacvezető beszállítóval együtt dolgozva. Több mint egy millió vásárlónak nyújtanak különböző hozzáadott értéket képviselő szolgáltatást. 32 országban működve több módon is kínálnak termékeket és több mint 50 000 csomagot szállítanak ki naponta.
Az Electrocomponents a Londoni Értéktőzsdén is jegyzett, a 2018. március 31-én véget ért pénzügyi évet 1,71 milliárd £ bevétellel zárta.

 

 

További információért látogasson el honlapjukra:  hu.rs-online.com

 

RS Components Magyarország
Tel.: +36 1 580 2262
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
hu.rs-online.com

 

Még több RS Components