Skip to main content

Robotikaoktatás

Megjelent: 2018. április 20.

TI Fashions Robotic System 1A robotika ismereteinek elsajátítása érdekében kidolgozott intuitív oktatási készletek segítenek felgyorsítani a tanulást. A robotikakészlet tartalmaz egy tanmenetet, amely mélyebb megértést nyújt az elektronikus rendszertervezés működéséről a hallgatók számára. Az Austini egyetem oktatói által kifejlesztett TI-RSLK célja, hogy kiegészítse az egyetemi szintű tantervet. 

 

Ez nem jelenti azt, hogy a fiatalabb generáció nem tudna tanulni ezzel a készlettel. A TI-RSLK Maze Edition tananyag 20 oktatómodullal rendelkezik, amelyek alapszintű és korszerű témákra terjednek ki. Minden modul teljes előadás laboratóriumi dokumentációval és demonstrációs videókkal, „vizsgakérdésekkel”. A készlet beágyazott rendszereket és alkalmazásokat tanít a technika minden szintjén.

A tanterv magában foglalja a villamosmérnöki fogalmakat, mikrokontroller- és interfészismeretet, szoftvertervezést és tesztelést, rendszerépítést véges állapotú géppel (FSM), Blutooth és IoT ismereteket. A tanulási készlet végső célja egy komplex feladatok megoldására alkalmas robotrendszer megtervezése, felépítése és tesztelése. A beágyazott rendszerek tanterve lehetővé teszi a kezdőnek, hogy több eszközt – LED-eket, kapcsolókat, vonalérzékelőket, egyenáramú motorokat, tachométereket és LCD-ket – csatlakoztasson az MSP432 mikrokontrollerhez.

 

TI Fashions Robotic System 1


A mikrokontroller hardver/szoftver készségei lehetővé teszik az impulzus-szélesség-moduláció (PWM), a memóriák, az időzítők, a megszakítások, a digitális-analóg átalakító (DAC), az analóg-digitális átalakító (ADC), a szinkron soros és aszinkron soros kommunikáció megismerését. A szoftverfejlesztés szintén alapvető fontossága a készletnek. Ez egy laboralapú tanterv, amely számos alapvető ismerettel is szolgál. A TI-RSLK alapkészlet egy elektronikus rendszer alapjait tanítja, amely magában foglalja a TI SimpleLink MSP432 MCU LaunchPad fejlesztőkészletet.
A TI-RSLK továbbfejlesztett készlet az alapkészletben található fogalmakra és összetevőkre épül, emellett hozzáadja a vezeték nélküli kommunikációs koncepciókat a SimpleLink Bluetooth alacsony energiafogyasztású CC2650 vezeték nélküli MCU BoosterPack bővítőmodullal és a SimpleLink Wi-Fi CC3120 vezeték nélküli hálózati processzorral. A BoosterPack plug-in modul lehetővé teszi, hogy a robot versenyképes legyen más TI-RSLK robotokkal szemben.

 

https://university.ti.com