Skip to main content

REDEXPERT online áramkörszimulátor

Megjelent: 2017. szeptember 11.

REDEXPERT

Az elektronikai alkatrészek gyártói és kereskedői „meghallották az idők szavát”: az alaptevékenységükön, a puszta gyártáson és/vagy értékesítésen túl különféle online támogatási módszerek „hozzáadott értékével” is igyekeznek ügyfeleik figyelmét felhívni. Ezek közt különösen azok a tervezést segítő, online elérhető szoftvereszközök ingyenes használata jelent komoly vonzerőt, amelyeknek megfelelő „stand alone” szoftvereket nem is oly rég még jelentős pénzekért lehetett csak megvásárolni. 

Ilyen a Würth Elektronik eiSos REDEXPERT webapplikációja is.

 

A Würth Elektronik eiSos egy újszerű, bárki számára elérhető ingyenes online szimulációs platformot hozott létre, mely ötvözi az egyszerű parametrikus alkatrészkereső és a valósághű áramkörszimulátor előnyeit. A jó minőségű tápegységek tervezésének egyik legkritikusabb része az induktivitás vasmagjában és vezetékében keletkező váltakozóáramú veszteségek figyelembevétele. Többek között ehhez nyújt segítséget a REDEXPERT, melynek használatával a világ legpontosabb AC veszteségi szimulációja végezhető el azáltal, hogy a kalkuláció nem csupán a jól ismert, szinuszos gerjesztést feltételező Steinmetz-modelleken alapul. Valós kapcsoló üzemű tesztáramkörben, nagyszámú teljesítmény induktivitás minták, labor körülmények között elvégzett hitelesített méréseinek eredményéből származó adatbázis szolgáltatja a pontos, valósághű szimulációs modellt. Az online alkalmazás az internetböngészőből indítható el a www.we-online.com/REDEXPERT linken keresztül.

 

Wurt


Az alkalmazás sokoldalúságát mutatja a folyamatosan bővülő alkalmazási célterület, amely jelenleg is felöleli a Würth Elektronik eiSos passzív elektronikai alkatrészpalettájának legnagyobb részét. Az egyes alkatrészcsoportokhoz, mint például az elektromágneses kompatibilitás (EMC) megvalósításában használatos ferritekhez, közösmódusú fojtótekercsekhez, kondenzátorokhoz vagy a kapcsoló üzemű tápegységek teljesítményinduktivitásaihoz különféle, termékspecifikusan eltérő szimulációs, méretező vagy interaktív grafikonfunkciók érhetők el.
A felhasználói komfortot növelik a választható nyolcféle munkanyelv, az egyetlen kattintással elérhető műszaki adatlapok és a harmadik paramétertől függő interaktív diagramok. A precíz alkatrészválasztást támogatja a parametrikus alkatrészszűrő több mint húszféle elektromos és mechanikai paraméter szerinti beállítása.
A REDEXPERT használata teljesen díjtalan, nincs regisztrációhoz kötve, azonban a regisztrált felhasználók további szolgáltatásokat érhetnek el. Néhányat említve ezekből; bejelentkezve akár 16 féle termék egyidejű összehasonlítása is lehetséges, az interaktív grafikonokon öt diagramjelölő is elhelyezhető, néhány kattintással még mintakérés is kezdeményezhető a kiválasztott alkatrészekből.

 

Würth Elektronik Hungary Kft.
1138 Budapest, Népfürdő u. 22. A torony 5. em.
Tel.: +36 1 877 3000
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.we-online.com

Még több Würth