Skip to main content

RBTXpert az igustól: távoli integráció a költséghatékony automatizáláshoz

Megjelent: 2021. augusztus 10.

igus lidAutomatizáljon olcsón, és élvezze a befektetés gyors megtérülését – de hogyan? Ezzel a kérdéssel gyakran nem csak az automatizálásban kevésbé gyakorlottak szembesülnek. Az RBTXpert azonnali támogatást nyújt a tervezett projekt sikerre viteléhez. Az új szolgáltatás segít kiválasztani a megfelelő, olcsó alkatrészeket, ellenőrzi a megvalósíthatóságot, és támogatást nyújt az üzembe helyezés során.

 

 

Az RBTX.com célja, hogy az alacsony költségű robotika összes lehetőségét egy platformon egyesítse, átláthatóvá és könnyen használhatóvá tegye. Az online platformon a felhasználóknak lehetőségük van arra, hogy néhány kattintással összeállítsák saját költséghatékony robotmegoldásukat. Nem minden felhasználó tudja azonban kezdettől fogva, hogy pontosan mire van szüksége az automatizálási projektjéhez. „Az ügyfél számára először az egyéni alkalmazásuk áll a középpontban, és ők tudják, hogy milyen feladatokat kell automatizálni” – mondja Jens Klärner, az RBTX terméktulajdonosa. – „Az új RBTXpert most segít megtalálni az ehhez megfelelő komponenseket és a legmegfizethetőbb, biztonságosan működő megoldást.”

 

Automatizálás egyszerűen az RBTXpert segítségével

Minden konzultáció elején felmerül a kérdés: „Mit akarok automatizálni?” Ehhez az érdeklődő egyszerűen kiválasztja az RBTXpert segítségével a kívánt szabad időpontot, majd ezt követően a videóhívás során ismerteti a projektet. A szakértő ezután gondoskodik a „hogyan”-ról.
A távoli találkozón a megvalósíthatóságot együtt, élőben tesztelik a különböző robotkinematikák és tartozékok előnyeinek kiértékelésével. Az RBTXpert ezután kötelező érvényű, rögzített árajánlatot készít. Az igus erre a célra 400 négyzetméteren egy „ügyféltesztelési területet” alakított ki. Itt a tervezett automatizálás megvalósítása tesztelhető és optimalizálható. Ezen az ügyfél természetesen videón keresztül vehet részt. Még jobb lehet a helyzet, ha a mozgatandó alkatrészt további tesztelésre elküldik az igus cégnek. Az ingyenes konzultáció végén bizonyosságot nyer az ügyfél az automatizálási projekt megvalósíthatóságáról, és egy fix árú ajánlatot kap. Ha az ügyfél a megvalósítás mellett dönt, az alkatrészeket ezt követően szállítják.
Az üzembe helyezés során az RBTXpert szolgáltatás a projekt részeként ismét segít. „Tipikus projektjeink hardverköltsége 8000 euró, és körülbelül 20 óra integrációs munka” – magyarázza Alexander Mühlens, az igus alacsony költségű automatizálási üzletágának vezetője. „A szolgáltatással olyan alkalmazásokat célzunk meg, amelyek hardverköltsége 3 000 és 25 000 euró között van, és az integrációs ráfordítás kevesebb mint 100 óra. A Low Cost Automation és az RBTXpert segítségével a ma még nem megvalósítható összetettebb projektek is szerepelnek a fejlesztési tervünkben” – teszi hozzá Alexander Mühlens.

 

igus

Az RBTX – az olcsó automatizálás piactere – mostantól RBTXpert szolgáltatással és távoli integrációval az egyszerű automatizálási megoldásokért fix áron (Forrás: igus GmbH)

 

 

Az online piactér nagy és olcsó robotikai választékot kínál

Az RBTX.com oldalon olcsó automatizálási termékek széles választéka érhető el. Az elektromechanikus alapkeretet többek között az igus csuklókaros robotok, deltarobotok és kartéziánus robotok, valamint más beszállítók robotjai alkotják.
A következő lépésben ez az alapszerkezet kiegészül különböző gyártók egyedi komponenseivel, például megfogókkal, kamerákkal és vezérlőrendszerekkel. A termékválaszték folyamatosan bővül: például olyan igus innovációkkal, mint a teljesen integrált ReBeL tribo törzshullám-hajtómű motorral, abszolút kódolóval, erőszabályozással és vezérlővel. A drylin Scara robotokkal egy négy szabadságfokkal rendelkező moduláris robot lesz elérhető. „Ez azt mutatja, hogy az RBTX egyre nagyobb és vonzóbb az ügyfelek és az alacsony költségű automatizálás szolgáltatói számára is, és összehozza a két oldalt” – hangsúlyozza Jens Klärner. – „Az ügyfél mindig biztos lehet abban, hogy a különböző komponensek problémamentesen működnek együtt. Az RBTXpert kibővíti ezt a választékot, és segít abban, hogy az egyén számára a legmegfelelőbb választás legyen. Ezáltal sokak számára még könnyebbé válik a költséghatékony automatizálás megkezdése, amely biztosan és gyorsan megtérülő beruházást fog jelenteni.”

 

 

 

Az igus GmbH kopásálló műanyagokat fejleszt és gyárt. Ezek a kenésmentes, nagy teljesítményű polimerek javítják a technológiát és csökkentik a költségeket mindenütt, ahol dolgok mozognak. Az energiaellátás, a nagy rugalmasságú kábelek, a sikló- és lineáris csapágyak, valamint a tribopolimerekből készült vezérorsó-technika terén az igus világszerte piacvezető. A németországi Kölnben működő családi vállalkozás 35 országban van jelen, és világszerte 3800 embert foglalkoztat. Az igus 2019-ben 764 millió eurós forgalmat bonyolított le. Az iparág legnagyobb tesztlaboratóriumaiban végzett kutatások folyamatosan innovációkat és nagyobb biztonságot nyújtanak a felhasználók számára. 234 000 cikk áll rendelkezésre raktárkészletről, és az élettartam online kiszámítható. Az elmúlt években a vállalat belső startupok létrehozásával bővült, például a golyóscsapágyak, a robothajtások, a 3D nyomtatás, a Lean Robotics RBTX platformja és az intelligens „okos műanyagok” az Ipar 4.0 számára. A legfontosabb környezetvédelmi beruházások közé tartozik a „chainge” program – a használt e-láncok újrahasznosítása – és a részvétel egy olyan vállalkozásban, amely műanyaghulladékból olajat állít elő. (Plastic2Oil)

 

 

 

igus® Hungária Kft.
1044 Budapest,
Ipari Park utca 10.
Tel.: +36 1 306 6486
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.igus.hu