Skip to main content

RBTX.com

Megjelent: 2019. október 30.

igus lidAz igus közös online platformja a robotikai rendszerek felhasználói és gyártói számára

Az igus új RBTX.com platformján a felhasználóknak lehetősége nyílik az igényeiknek és pénzügyi korlátaiknak megfelelő költséghatékony robotikai rendszer összeállítására. A robotikai rendszerek alkatrészgyártói pedig egy teljesen új piaci színtéren, sokkal több érdeklődő számára tehetik elérhetővé termékeiket.

 

Az RBTX.com oldal célja, hogy egyetlen rendszerben egyesítse a költséghatékony robotikában rejlő valamennyi lehetőséget, illetve mindent átláthatóvá és könnyűvé tegyen. Az elgondolás alapját az képezi, hogy a felhasználók mindössze néhány kattintással képesek legyenek saját robotalapú megoldásuk kialakítására. Az igus „rohbot” megoldásának kiindulási pontja az alapvető elektromechanikai kialakítás kidolgozása: a robotok között megtalálhatók a csuklós karokkal felszerelt robotok, a delta robotok és a karteziánus rendszer alapján működő robotok is. A következő lépésben a felhasználó a különféle gyártók alkatrészeivel, például befogókkal, kamerákkal és vezérlőrendszerekkel látja el az alapvető szerkezetet. A megoldás megkérdőjelezhetetlen előnye, hogy a különféle alkatrészek biztosan kompatibilisek egymással.

 

igus1

igus2

Az igus vadonatúj RBTX.com online platformja közös rendszerben egyesíti a robotikagyártókat és a költséghatékony robotrendszerek felhasználóit. Alkalmazásával a gyártók szélesebb ügyfélkörben is naprakész információkat szolgáltathatnak alkatrészkínálatukról, a felhasználók számára pedig gyorsan és könnyen megvalósíthatóvá válik a költségtakarékos automatizálás (Forrás: igus GmbH)

 

Új célcsoportok a láthatáron

Az online rendszer segít abban, hogy új értékesítési lehetőségek nyíljanak meg a gyártók költséghatékony automatizálást lehetővé tévő termékei számára, új célcsoportokat tudjanak megszólítani, valamint, hogy a rendszerhez folyamatosan új alkatrészeket lehessen hozzáadni. A jövőben a felhasználóknak mindig naprakész és áttekinthető hozzáférésük lesz ehhez a gyorsan fejlődő piaci szegmenshez. „Az RBTX.com rendszer célközönségét a cégek, induló vállalkozások, kutatóintézmények és gépgyártó vállalatok képezik. A megoldás gyors, egyedi igények szerint kialakított alternatívákat kínál mindössze néhány ezer eurós indulási áron, amihez rövid megtérülési idők társulnak” – részletezi az új platform előnyeit Christian Batz, az igus digITal vezetője. – „A rendszer lényegében alacsony kockázat mellett biztosít belépési lehetőséget az automatizálási piacra, valamint egyben kihagyhatatlan lehetőséget is nyújt a jövő versenyképes megoldásaiba való befektetésre is.” A tervek szerint a rendszer a későbbiekben hajtóművekkel, csuklókkal és csatlakozó alkatrészekkel felvértezve teszi majd lehetővé a robot mechanikai rendszerének konfigurációját.

 

igus3

Az RBTX.com online platformján az igus egy speciális, a kiterjesztett valóságot alkalmazó eszköz segítségével nyújt a felhasználó számára betekintést a „jövőbe”, ami közvetlenül a gép mellett teszi lehetővé egy digitális ikerrobot működtetését (Forrás: igus GmbH)

 

A digitális iker – a robotika valós és digitális világának egyesítése

Az RBTX.com platform különleges, kiterjesztett valóság- (augmented reality – AR) alapú eszközének felhasználásával a felhasználó még a tervezett robotikai rendszerének valós kialakítása előtt, előre megtekintheti a majdani robot működését – a robot digitális „ikertestvére” a kitalált gyártási környezetben élethűen szimulálja a robot valamennyi mozdulatát. A felhasználók ezáltal betekintést nyerhetnek a rendszer későbbi alkalmazásának egyik nagyon érdekes módjába, ahol az AR-rendszeren keresztül a teljes robot működése átláthatóvá és követhetővé válik. A robotcellában és közvetlenül a gépnél is figyelemmel kísérhetik a robot mozgását és hatótávolságának alakulását, a helyszínen pedig elvégezhetik a szükséges módosításokat. „A felhasználók tableten keresztül követhetik nyomon a valóság és a digitális robot összhangját. Tájékoztatást kapnak a konfiguráció működőképességéről, valamint az adott helyen való alkalmazhatóságáról is” – teszi hozzá Christian Batz. – „Az RTBX.com pontosan rámutat a felhasználó számára a költséghatékony automatizálásból és digitalizációból származó előnyökre.”

 

igus® Hungária Kft.
1044 Budapest
Ipari Park utca 10.
Tel.: +36 1 306 6486
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.igus.hu

 

még több igus®