Skip to main content

Qualcomm – Intelligens képfeldolgozás

Megjelent: 2018. május 23.

qualcomm vision intelligence platform qcs605 photo 2A Qualcomm bemutatott két új intelligens képfeldolgozó áramkört – olyan alkalmazásokhoz, mint kereskedelmi és otthoni felügyeleti rendszerek, VR 360 fokos kamerák (Virtual Reality – virtuális valóság), robotok, intelligens kijelzők, sportkamerák, hordozható fényképezőgépek.

 

 

 

Az új 10 nanométeres FinFET SoC (rendszerchip) eszközök – QCS605 és QCS603 – támogatják az erőteljes számítástechnikát a kamerák adatainak feldolgozásában és gépi tanulásában, kivételes teljesítmény és termikus hatékonyság mellett.

 

qualcomm vision intelligence platform 360 camera reference design photo 2

 

A chip további jellemzői közé tartozik még a Qualcomm képfeldolgozó processzora (ISP) és mesterséges intelligencia (AI) motorja, ARM alapú többmagos processzor, nyolc Qualcomm Kryo 360 CPU mag, Hexagon 685 vektor processzor és Adreno 615 GPU. Ez magában foglalja a Qualcomm fejlett képfeldolgozó szoftverét, a gépi tanulási és számítástechnikai szoftverfejlesztő készleteket, a kapcsolódási lehetőségeket és biztonsági technológiákat. A platform akár 4 K videofelbontásra is képes 60 képkocka/mps sebességgel (fps), vagy 5,7 K felbontás 30 kép/mp sebességgel, egy kettős 14 bites Qualcomm Spectra 270 képérzékelő processzor közreműködésével. Videojeles alkalmazásokhoz szükséges, továbbfejlesztett képfeldolgozási képességek, mint például a fejlett képstabilizátor, torzítás- és zajcsökkentés, a kromatikus aberráció korrekciója és a mozgáskompenzált időbeli szűrők találhatók a hardverben. A QCS605 alapú VR 360 kamera referenciamodelljei a Qualcomm és az Altek cégtől elérhetőek, és a QCS603 alapú ipari biztonsági kamera referencia 2018 második felében lesz elérhető.

 

https://www.qualcomm.com/news/releases/2018/04/11/qualcomm-unveils-vision-intelligence-platform-purpose-built-iot-devices