Skip to main content

Prémium minőségű SMA koaxiális csatlakozók

Megjelent: 2019. június 13.

wurth lidA nagyfrekvenciás jelátvitel minősége nagymértékben függ a felhasznált csatlakozók nagyfrekvenciás tulajdonságaitól. A Würth Elektronik SMA csatlakozói 18 GHz-es frekvenciatartományban is tökéletesen működnek.

 

 

 

 

Nagyfrekvenciás jelátvitelnél az ipari távközlési berendezések, gépek közötti alkalmazásokban, a mérőműszerek és az antennák csatlakoztatásához a karcsú, mégis robusztus SMA csatlakozók használatosak. A legjobb átviteli hatékonyság elérése érdekében az állandó 50 Ω impedanciaillesztés döntő fontosságú, ami a csatlakozók aprólékos, precíz kialakítását igényli. A Würth Elektronik kínálatában levő csatlakozók belső vezetője nem szögletesen, a találkozási pontuknál forrasztási kötéssel ellátva szerepel, hanem folyamatos, egyetlen érintkezővel, amely minimálisra csökkenti a jel veszteségeit a görbületekben. A kompenzáló levegő térfogata és a PTFE (politetrafluor-etilén) anyag a csatlakozó belső kialakításánál pontosan kiszámításra kerül, hogy következetes impedanciaillesztést érjenek el.

 

gruppenbild coax

 

Alacsony impedanciás eltérések magasabb frekvenciák esetén

Szabványok és protokollok – mint a 3G, a 4G, az LTE, a WLAN és a Bluetooth – határozzák meg a fogyasztói elektronikai, ipari és távközlési alkalmazásokat. Az alkalmazások széles skáláját tekintve az SMA sorozat általában 6 GHz-nél alacsonyabb frekvenciákra optimalizált. A Würth Elektronik SMA csatlakozói azonban 18 GHz-es frekvenciatartományban működnek, így azok a legkülönfélébb nagyfrekvenciás alkalmazási területeken is felhasználhatóak. Ezen túlmenően az impedancia illesztése különböző követelmények mellett vagy jelvonali elrendezésekkel is elérhető – de alapvetően fontos, hogy a legalkalmasabb csatlakozókat használjuk a megfelelő módon. A NyÁK-vastagság széles választékához állnak rendelkezésre végbemenet-csatlakozók. A jelvezetékek tervezésénél fontos kérdés, hogy kerek csatlakozóval ellátott aljzatot vagy lapos, szögletes csatlakozóaljzatot tervezzünk be. A gyártó mérnökértékesítő kollégái örömmel adnak tanácsot hasonló kérdésekben, és nem hagyományos megoldásokat is kínálnak, mint például a THR (through hole reflow) – furatszereléses reflow-forrasztásra alkalmas alkatrészek. Mivel a végső cél a jelminőség, a cég mérnökei rendkívüli körültekintéssel figyeltek a HF koaxiális csatlakozóinak az anyagára és gyártási technológiájára. Minden csatlakozó kialakítása megfelel a MIL-PRF-39012F szabványnak, és MIL-STD-348 kompatibilis csatlakozó interfészekkel rendelkezik.
A Würth Elektronik széles választékát kínálja az SMA termékeknek a csatlakozóktól és az adapterektől a szerelt csatlakozó kábelekig.

 

wurth

A csatlakozók belső vezetője nem szögletesen, a találkozási pontoknál forrasztási kötéssel ellátva szerepel, hanem folyamatos, egyetlen érintkezővel, minimálisra csökkentve a jel veszteségeit a görbületekben.

 

 

coax

 

Würth Elektronik Hungary Kft.
1138 Budapest, Népfürdő u. 22. A torony 5. em.
Tel.: +36 1 877 3000
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.we-online.com

 

Még több Würth Elektronik Hungary