Skip to main content

POY-díjat kapott az Easy Locking Connector

Megjelent: 2023. április 27.

binder lidRugalmas és biztonságos az orvostechnikai eszközökben

A binder terméke, az Easy Locking Connector az orvosi berendezéseket robusztus és megbízható interfésszel látja el. A neves amerikai szaklap, a Medical Design Briefs most POY-díjjal (Product Of the Year) tüntette ki a különösen biztonságos és biokompatibilis kör alakú csatlakozót.

 

A megbízható működés, a használat biztonsága, a biokompatibilitás és a betegvédelem kulcsfontosságú kritériumok az orvostechnikai eszközök tervezésében. A műszaki meghibásodások, az instabil paraméterek, az egészségügyi személyzet vagy a betegek általi helytelen használat itt súlyos következményekkel járhat. Ebben a környezetben a csatlakozókkal szemben a legmagasabb követelményeket támasztják az érintkezési megbízhatóság és a jelintegritás, a csatlakozás rugalmassága, valamint az egyszerű és intuitív használhatóság tekintetében. Ezenkívül kötelező a biokompatibilitás és az orvostechnikai eszközöknek megfelelő védelmi fokozat, beleértve az érintés elleni védelmet és a tisztítószerekkel vagy fertőtlenítőszerekkel szembeni ellenállást.

 

1 binder ELC

570 sorozatú, könnyen reteszelhető csatlakozó – kábelcsatlakozó pattintható reteszeléssel és aszimmetrikus hatszög alakkal a csatlakozási területen (Fotó: binder)

 

Az ELC megfelel az orvosi alkalmazási feltételeknek

A binder 570-es sorozatú Easy Locking Connector (ELC) már bizonyította alkalmasságát a klinikai alkalmazásokban, valamint az otthoni ápolásban való használatra is. Az 5000 vagy annál is több dugaszolási ciklusnak köszönhetően a pattintható reteszelésű kábelcsatlakozó rendkívül tartósnak számít, és a használata is különösen biztonságos. Aszimmetrikus hatszög alakú a dugaszolási területen, ami megakadályozza, hogy az egészségügyi személyzet vagy a betegek félrecsatlakoztassák. A csatlakoztatás után a csatlakozót egy kara­biner­horog rögzíti, amely a megfelelő rögzítést közvetlenül hallhatóvá teszi a kezelő számára. Az ELC kétrészes kialakítása – amelynek szerelvényei könnyen összeilleszthetők, de szétválasztásuk csak egy speciális szerszámmal lehetséges – szintén hozzájárul a kezelési biztonsághoz.

 

2 binder Markus Binder

Markus Binder, a bindercsoport vezérigazgatója: „Az ELC-vel sikerült olyan terméket terveznünk, amely tökéletesen megfelel az orvostechnika magas követelmé­nyeinek.” (Fotó: binder)

 

A mérnökök a legjelentősebb új bevezetésnek választották

A Medical Design Briefs az amerikai médiavilágban egy jól működő szaklap, amely 40 000 előfizetőt számlál és 100 000 OEM mérnököt és vezetőt ér el a kiadó, a SAE Media Group (New York) szerint. A Medical Design Briefs olvasói most megszavazták a termékkedvencüket, vagyis azt, hogy szerintük mi volt az elmúlt év legjelentősebb újdonsága a tervezőmérnöki közösség számára. A két győztes egyikeként a binder Easy Locking Connector a „2022 Medical Design Briefs’ Readers’ Choice Products of the Year” (POY) díjat kapta.
A binder NCC 670-es sorozatú (Not Connected Closed) csatlakozója után, amely már megkapta a „2021 LEAP Award” díjat a tervezésért és a mérnöki munkáért, most a binder egy másik csatlakozója, az ELC kapta meg az amerikai piac különleges megbecsülését kifejező díjat. Markus Binder, a binder csoport vezérigazgatója kommentálta a díjat: „Ügyfélspecifikus termékeinkkel és intelligens innovációinkkal, valamint nemzetközi fókuszunkkal a körkörös csatlakozók specialistáiként a jövőt akarjuk alakítani. Az ELC-vel sikerült olyan terméket terveznünk, amely tökéletesen megfelel az orvostechnika magas követelményeinek. A POY-díj arra ösztönöz bennünket, hogy következetesen folytassuk a választott utat.”

Alkalmazási terület: Orvostechnika
Jellemzők:

  • Zárórendszer: karabinerhorog
  • Védettségi fok: IP54
  • Dugaszolási ciklus: > 5000
  • Különleges jellemzők: biokompatibilis, nem irritálja a bőrt, ellenáll a fertőtlenítőszereknek

 

 

binder logoA németországi Neckarsulmban székhellyel rendelkező binder egy családi vállalkozás, amelyet hagyományos értékek jellemeznek, és a kör alakú csatlakozók egyik vezető specialistája. A binder 1960 óta a legmagasabb minőség szinonímája. A vállalat hat kontinensen több mint 60 értékesítési partnerrel dolgozik együtt, és világszerte mintegy 2000 embert foglalkoztat. A binder csoporthoz tartozik a binder központ, 16 kapcsolt vállalat, két rendszerszolgáltató, valamint egy innovációs és technológiai központ. A binder telephelyei Németországon kívül Ausztriában, Kínában, Franciaországban, Magyarországon, Hollandiában, Szingapúrban, Svédországban, Svájcban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban találhatók.

 

 

Franz Binder GmbH & Co.
Elektrische Bauelemente KG

Roetelstrasse 27
D-74172 Neckarsulm/Németország
Tel.: +49 (0) 7132 325-0
Fax: +49 (0) 7132 325-150
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.binder-connector.de

 

#31aab4