Skip to main content

Osram Oslon Pure 1010

Megjelent: 2018. április 17.

Osram Oslon 1010A Light and Building kiállításon az Osram bemutatta az 1 × 1 mm-es CSP (chip size package – chip méretű tok) LED prototípusát, amelyet elsősorban a kiskereskedelmi világítás spotlámpáiban használhatnak, ahol kivételesen kompakt, nagy fénykibocsátó LED-ekre van igény. Az Oslon Pure 1010 nagyfokú rugalmasságot biztosít a világítástechnikai tervezők számára a rendkívül kompakt 1,0 × 1,0 × 0,25 mm-es méretei miatt.

Az új LED 350 mA-nél tipikusan 100 lm fényárammal rendelkezik, és a 3000 K-os színhőmérséklet szinte tökéletesen követi a Lambert-törvényt. 1000 mA-es meghajtó áram esetén 237 lm/mm² fénysűrűség érhető el, ami sokkal nagyobb, mint más, hasonló méretű eszközöknél. A magasságcsökkenés a CSP tokozásnak köszönhető. A fénykibocsátó felületet nem a szokásos módon, felülről érintkeztetik a bekötőhuzallal, hanem az alkatrészen belül, anélkül, hogy kötőhuzalra lenne szükség. Ezek a tulajdonságok a kis méretekkel együtt lehetővé teszik, hogy több LED-et helyezzenek el nagyon közel egymáshoz kis térben.

 

Osram Oslon 1010

 

Melegfehér és hidegfehér LED-ek kombinálhatók, így az egyes LED-ek száma, azok elrendezése, továbbá a melegfehér és a hidegfehér LED-ek relatív aránya egyedi vevői igényeknek megfelelően alakítható. Ha az alkalmazások nagyon koncentrált reflektorfényt igényelnek, egyszerűen illeszthető megfelelő másodlagos optika. A LED kompakt méretei és irányított emissziója lehetővé teszi, hogy a másodlagos optika is nagyon kicsi legyen, ami viszont azt jelenti, hogy az átfogó megoldás még több helyet és költséget takarít meg.


https://www.osram.com