Skip to main content

Októberben újra Lillafüreden: PCS 2018 – Folyamatirányító Rendszerek Találkozó

Megjelent: 2018. április 11.

DSCN2281A Folyamatirányító Rendszerek Találkozó – rövid nevén PCS – ma az egyetlen komoly, nemzetközi szakmai fórum hazánkban, ahol a folyamatmérnökök ismerkedhetnek meg a szakma legújabb eredményeivel. A tartalmas konferenciaprogram és kiállítás mellett a kollegiális, baráti hangulat is a hagyomány része. A szervezés tapasztalatairól és jelenlegi állapotáról tájékoztat a szervezőbizottság elnöke.

 

 

Az idei évben október 24–26-án újra megszervezzük a Folyamatirányító Rendszerek Találkozót a hagyományos helyszínen: a lillafüredi Palotaszállóban. A tavalyi év a megújulás jegyében telt, ugyanakkor különös figyelmet fordítottunk a hagyományőrzésre is. A konferencia hagyományos szakmai elemei az előadássorozat és a kiállítások, melyekben kisebb változtatásokat vezettünk be. Teljesen új szakmai elemként jelent meg a konferencián a workshop és a kerekasztal-beszélgetés. A workshopokra – már az első évben is – számunkra is váratlanul nagy volt az érdeklődés. Természetesen ezekkel a mini laborgyakorlatokkal a jövőben is színesíteni kívánjuk a konferenciát, mely óriási lehetőséget ad a szakmai kapcsolatépítésre. Így csak biztatni tudjuk az érintett cégeket, hogy jelentkezzenek workshopjukkal az idei PCS-re. A kerekasztal-beszélgetés tavaly mérsékelt sikert aratott, mivel a témája túl szűk csoportot érintett. Ez persze nem jelenti azt, hogy a jövőben nem kívánjuk hagyományunkba beépíteni ezt az új műfajt, csupán ezt követően szélesebb körű érdeklődésre számot tartó témákat próbálunk a kerekasztal napirendjére tűzni. Természetesen szívesen látjuk az olvasók – köztük nem kevesen a hard core PCS-látogatók – javaslatait is e-mail elérhetőségünkre.

 

DSCN2281

 

A visszajelzések tükrében elmondhatjuk, hogy egy jól szervezett és szakmailag, emberileg is tartalmas találkozó részesei lehettünk tavaly, ami korántsem jelenti azt, hogy ne lenne hova fejlődnünk. Ahogy korábban is kiemeltük, a változást nem egyszeri ráncfelvarrásnak, hanem a jövőbeni PCS-ek folytonosan jelenlevő, természetes velejárójának szántuk. Továbbra is szeretnénk, hogy a szervezők és a résztvevők között még inkább kétirányúvá váljon a kommunikáció, hogy a résztvevők véleményét is figyelembe véve alakíthassuk az eseményt, hiszen a PCS nem csak egyszerű szakmai konferencia, hanem egy baráti találkozó is egyben. Így mindenkit arra biztatok, hogy a konferenciával kapcsolatos kérdőíveket továbbra is töltsék ki, illetve, ha bármilyen észrevételük, kérésük van, minden különösebb formalitás nélkül lépjenek velünk kapcsolatba; biztosak lehetnek abban, hogy minden javaslatot, ötletet, kritikát alaposan megfontolunk. Célunk az, hogy a PCS résztvevői ne csak a készre gyúrt rendezvény passzív fogyasztói legyenek, hanem véleményükkel, javaslataikkal segítsék a szervezőbizottság munkáját, hogy az igényeikhez és a szakma változásaihoz is alkalmazkodni képes, a saját hagyományaiba nem „beledermedt”, élő, fejlődő PCS várja őket, amikor újra találkozunk Lillafüreden.
Kérjük továbbá, hogy a törzslátogatók osszák meg tapasztalataikat a szakma újoncaival, hogy mihamarabb ők is a folyamatmérnökök évente, Lillafüreden találkozó szakmai közösségének aktív tagjaivá válhassanak.
Összességében tehát továbbra is arra törekszünk, hogy a változásoktól a konferencia jobb, érdekesebb és tartalmasabb legyen. Folyamatosan frissülő honlapunk a www.pcsmeeting.hu oldalon érhető el. Reméljük, hogy a folyamatirányításban dolgozó szakemberek – a lillafüredi törzsközönség és a szakma újoncai egyaránt – az idén is bejegyzik a konferencia nevét és időpontját a naptárukba, és megtisztelik jelenlétükkel a PCS Találkozót.

 

Szerző: Bölkény Ildi – a PCS Folyamatirányító Rendszerek Konferencia szervezőbizottságának elnöke

 

www.pcsmeeting.hu