Skip to main content

Nichia – Optisolis LED

Megjelent: 2018. április 05.

nichiaTörekedve a tökéletes fényminőség és megvilágítás elérésére a Nichia Corporation kifejlesztette az Optisolis márkanevű ultra nagy színvisszaadási index-szel (CRI – Color Rendering Index) rendelkező fehér LED családját.

 

 

Az Optisolis a Nichia saját, kék chip- és foszfortechnológiájával valósult meg. Az új technológiával készült LED-ek által kibocsátott fényben minden szín reprodukálható a természetes fény alatt látható színhez viszonyítva. Lényeges tulajdonság az is, hogy ebben a spektrumban lényegében nem létezik UV-kibocsátás, így a besugárzott anyagok lebomlása drámaian csökkenhet az UV-kibocsátással rendelkező más fényforrásokhoz képest, beleértve a piacon elérhető többi LED-et is. Az Optisolis piaci célpontjai közé tartoznak a múzeumi és művészeti galériák megvilágításai, ahol a legmagasabb az igény a nagy színvisszaadási indexre, ugyanakkor az UV sugárzások káros hatással lehetnek a megvilágított tárgyakra. A további alkalmazások közé tartozhat a színértékelés (pl. festés, nyomtatás), a kereskedelmi megvilágítás, illetve bármilyen terület, ahol az ultra nagy CRI szükséges.

 

nichia

 

https://www.ledinside.com/products/2018/1/nichia_launches_ultra_high_cri_white_led_optisolis_the_beginning_of_a_new_white_led