Skip to main content

Néhány éven belül minden eddiginél gyorsabb lesz a műholdas internet

Megjelent: 2018. június 15.

konnect vhts satellite leadEgy újgenerációs, minden eddiginél nagyobb sávszélességre képes műhold Föld körüli pályára állítását jelentették be a napokban Párizsban. Az Eutelsat várhatóan 2021-ben üzembe állításra kerülő új űreszközének köszönhetően akár 100 Mbps sávszélesség is elérhető lesz Magyarországon is, ami már vetekszik a hagyományos technológiákkal.

 

 

A legnagyobb európai műholdas szolgáltatónak számító Eutelsat vállalkozása új távlatokat nyit a műholdon keresztül internetezők számára. A várhatóan 2021-ben üzembe állításra kerülő Konnect VHTS nevű szatellit lesz az első nagyon nagy átbocsátóképességű műhold (VHTS – Very High Throughput Satellite), ami az optikai hálózatokkal vetekedő, 500 Gbps adatforgalmi kapacitással rendelkezik. Emellett a szatellitbe a világűrben valaha használt legerősebb digitális processzort szerelik be a fejlesztők, ami rendkívül gyors és rugalmas működést garantál.

 

konnect vhts satellite


„A jelenlegi infrastruktúrával Magyarországon 30 Mbps sebesség érhető el a műholdról netezők számára, ami már így is a szupergyors internet kategóriába tartozik. Ez az új műhold 2021-re várható üzembe állásával a tervek szerint több mint a háromszorosára, 100 Mbps-ra nő majd” – részletezte Lengvárszky Szabolcs, a magyarországi Vannet telekommunikációs szakértője. Az Eutelsat hivatalos partnereként a Vannet műholdas ügyfeleinek az elsők között válik majd elérhetővé az extra sávszélesség országszerte.
A Konnect VHTS Magyarország egész területét lefedi, így a sávszélesség ugrásszerű növekedése több tízezer potenciális felhasználót érinthet, elsősorban a településektől távoli, rossz telekommunikációs infrastruktúrával rendelkező területeken, ahol a jelenlegi technológiai szinten egyedül műholddal lehet megoldani a gyors és stabil internetkapcsolatot.


RG NetWorks Kft.
7622 Pécs, Nyírfa utca 24.6
Tel.: +36 72 315 331
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.vannet.hu