Skip to main content

Négy ipari IoT trend, amire érdemes figyelni

Megjelent: 2017. szeptember 11.

Schneider Electric 4 ipari IoT trend 768x576 002Az ipari Internet of Things (IIoT), vagyis az IoT-technológiák alkalmazása az ipari, logisztikai szektorokban a gépi tanulást és a big data technológiát egyesítve forradalmasítja a gyártást: a korábbinál sokkal nagyobb, gyorsabban és hatékonyabban elérhető adatmennyiség hasznosítása üzleti előnyre váltható. Ma már 50 milliárd fizikai eszközt vagyunk képesek elhelyezni és átfogóan kezelni egyetlen hálózaton belül.

 

Az IIoT gazdasági potenciálja jelentős: az Accenture tanácsadócég 2030-ra globálisan 14,2 trillió USD értékű piacra számít. Az IIoT-eszközök által létrehozott működési és teljesítményadatok elemzése a folyamatok fejlesztésének kulcsa, amely a rengeteg adatból a rendszerek teljesítményét növelő üzemeltetési intelligenciát hozhat létre. Az egymással kommunikáló eszközökkel elháríthatók az esetleges problémák, idő és pénz takarítható meg a vállalatok, a gazdaság, végső soron pedig a társadalom és a bolygó javára. Az IIoT a gyártásban főként a minőségellenőrzés, a fenntarthatóság, az ellátási lánc optimális működése területét újíthatja meg, nő az üzembiztonság, átláthatóbb a termelés, növekszik a hatékonyság, hosszabb távon pedig fokozható az innovációs kapacitás és új bevételi források teremthetők. 

A Schneider Electric négy fontos IIoT-trend kibontakozására számít:

  • drasztikusan nő az IIoT-eszközök száma,

  • az IIoT-alkalmazások a webes applikációkhoz hasonló ütemben fejlődnek,

  • a fejlett analitika, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás az IIoT részévé válik,

  • az IIoT segít kiaknázni a kiterjesztett és a virtuális valóság előnyeit.

Az IIoT révén a rendszerek már most olcsóbbak, gyorsabbak, intelligensebbek, hatékonyabbak, és minden eddiginél termelékenyebbek. Mindez – és a profitnövekedés – mindenki számára vonzóvá teszi. A kormányzatok és az ipari szereplők eredményesebben küzdhetnek meg a legnagyobb globális kihívásokkal: a környezetszennyezéssel, az energia-, élelmiszer- és vízhiánnyal, valamint az éghajlatváltozással.

 

A Schneider Electric ipari megoldásairól itt olvashat bővebben:
http://www.schneider-electric.com/b2b/en/campaign/innovation/industries.jsp

 

(forrás: Schneider Electric sajtóközlemény)