Skip to main content

Nagy teljesítményű installációs koncepciók IO-Linkkel

Megjelent: 2019. december 11.

murrelektronikAz IO-Link kommunikációs szabvány használatával a gépek gyorsabbak, rugalmasabbak és gazdaságosabbak lesznek – a Murrelektronik megteremti az infrastruktúrát az adatátvitelhez.

 

 

 

 

A gyártási folyamatok gyorsabbá, rugalmasabbá és gazdaságosabbá válásához a modern gépekben és berendezésekben sok adatot rögzítenek. Az IO-Link kommunikációs szabvánnyal dolgozó okoseszközök bekapcsolása rendkívül egyszerűvé teszi a nagy mennyiségű adatállomány kezelését, és átláthatóságot teremt a szenzor-aktor-szinttől a felhőig. A Murrelektronik a szakértő, ha IO-Link eszközöket kell rendkívül hatékonyan és ügyesen beépíteni a gépinstallációkba.

 

1murr

Cube67

 

Az IO-Link lerövidíti az üzembe helyezési időt

Az IO-Link kommunikációhoz nincs szükség árnyékolt vezetékekre, ehelyett a szabványos ipari (M12 vagy M8) csatlakozókat használhatjuk, amiket lényegesen egyszerűbb csatlakoztatni és olcsóbbak. Az okosszenzorok vagy aktorok paraméteradatai közvetlenül a vezérlésből érkeznek és nem kell manuálisan paraméterezni. Jelentősen lerövidül a gépek rendelkezésreállási ideje.

 

Az IO-Link csökkenti a költségeket

Nincs szükség drága analógkártyákra a vezérlésben. A standard vezetékek olcsóbbak, mint az árnyékolt vezetékek. A konfigurálható szenzoroknak és aktoroknak köszönhetően kevesebb különböző változatra van szükség. Egyszerűsödnek a beszerzési folyamatok és kevesebb hely kell a raktárban. Mindezzel közvetlenül is csökkennek a költségek.

 

2murr

 

Az IO-Link növeli a gépek termelékenységét

Az IO-Link esetében egy eszköz paraméterei közvetlenül a masterben tárolódnak. Ha egy eszközt kicserélnek, a szükséges paraméterek közvetlenül átvihetők az új komponensre. Szerviz esetén jelentősen leegyszerűsíti a cserét, és nagymértékben csökkenti az állásidőt.

 

Az IO-Link forradalmasítja a szervizelést és a karbantartást

Mivel az IO-Link eszközök szövegformátumban írják ki a folyamatadatokat, a szerviztechnikusok nagyszerű betekintést kapnak a folyamatokba és az alkalmazások állapotába. A javításokat előrelátóan meg lehet kezdeni és új karbantartási koncepciókat lehet kialakítani. A távkarbantartás is egyszerűen megoldható.

 

3murr

Solid67

 

Miért a Murrelektronik a megfelelő partner

A Murrelektronik a tökéletesen az alkalmazásokra szabott installációs koncepciók bevezetésének hozzáértő tanácsadója. A partnereivel közösen kielemzi a gépeik és berendezéseik struktúráját – különösen ügyelve azoknak a be- és kimeneti pontoknak a számára, amelyekre szenzorok, aktorok és okoseszközök csatlakoznak. A különféle koncepcionális ötletekből közösen kidolgoznak egy tökéletesen a partnereik elvárásaira szabott installációs tervet. Minden ilyen koncepcióra egyformán érvényes: gazdaságos és hatékony módon integrálja az IO-Link kommunikációt.

 

A lehetőségek széles tárháza

A Murrelektronik kompakt terepibusz-moduljaiba (MVK Metall, MVK Fusion, Impact67, Solid67) már be vannak építve az IO-Link csatlakoztatására alkalmas portok, és segítségükkel egyszerűen bekapcsolhatók az eszközök az installációs koncepcióba. Az MVK Fusionnal először nyílik lehetőség a standard IO-k, a biztonságreleváns alkalmazások, valamint az IO-Link eszközök leképezésére egy modulban.
Különösen érdekes a Murrelektronik kompakt és moduláris terepibusz-rendszerének, a Cube67 IO-Link masternek az integrálása a Cube installációkba. Egy csomópontra akár 128 IO-Link eszköz csatlakoztatható.

 

Praktikus kiegészítő

A Murrelektronik egy praktikus kiegészítőt kínál, hogy az installációs koncepciókat maximálisan gazdaságossá tegye a bekapcsolt IO-Link eszközökkel együtt. A hubok segítségével egyszerűen megsokszorozhatja a digitális IO-portok számát. A Murrelektronik IO-Link/analóg-konverterével egyszerűen csatlakoztathatók az analóg szenzorok és aktorok az IO-Link masterhez. A Murrelektronik IO-Link indukciós csatolói érintésmentesen energiát és kétirányú IO-Link kommunikációt vezetnek át egy légrésen, rövid idő alatt (10 ms) összekapcsolható az IO-Link master és a készülékek, és ugyanilyen gyorsan le is választhatók. Még az IP67 védelemmel biztosított területen alkalmazni kívánt Emparro67 Hybrid kapcsolótápegységek is vezérelhetők IO-Linken keresztül.

 

4murr

MVK Fusion

 

IODD on Board

Az IODD-fájl (IO Device Description) egy a szenzorokhoz és aktorokhoz használt eszközleíró fájl. Sok egyéb részlet mellett az azonosításhoz, az eszközparaméterekhez, a folyamat- és diagnosztikai adatokhoz, a kommunikációhoz szükséges információkat tartalmazza. A Murrelektronik MVK Metall és Impact67 terepibuszmoduljainál az IO-Link eszközök IODD-fájljait vevőspecifikusan a GSDML-fájlban mentjük el. Ha olyan eszközöket kapcsolnak be az installációkba, mint az IO-Link szenzorok, vagy IO-Link szelepszigetek, akkor a standard tervezőeszközből közvetlenül elérhető ez az adatbázis; nincs szükség más gyártók szoftvereire vagy olyan időrabló munkafázisokra, mint a fájlok importálása – az integrálás rövid időn belül elvégezhető.

 

 

A Murrelektronikról

A Murrelektronik a gépekhez és berendezésekhez alkalmazott legmodernebb decentrális automatizálástechnika vezetőfejlesztője és gyártója. Négy fő területre összpontosít: áramellátás, interfészek, csatlakozókábelek és IO-rendszerek. Kiváló minőségű innovatív termékek, magas fokú piac- és vevőorientáltság jellemzi a cég megoldásait.

 

 

További információk: https://www.murrelektronik.hu/hu/products-p/list/io-rendszerek.html

 

Murrelektronik Kft.
9024 Győr, Közép u. 16.
Tel.: +36 96 900 125
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.murrelektronik.hu

 

még több Murrelektronik