Skip to main content

Nagy fényáramú Lumileds LUXEON V2 LED termékcsalád

Megjelent: 2019. szeptember 30.

rs components lumileds luxeon v2 led lidAz irányított alkalmazásokhoz optimalizált nagy teljesítményű, kúpos fénykibocsátó diódákból álló Lumileds LUXEON V2 LED termékcsalád magasabb meghajtóáramokon biztosított nagyobb fényáramának és hatásfokának, valamint egyszerű termikus kialakításának köszönhetően csökkenthetők a rendszerköltségek.

 

 

Az elsősorban kis és nagy belmagasságú csarnokok beltéri világításához, kiskereskedelmi és kertészeti célra, beltéri sportokhoz, építészeti megvilágításhoz, továbbá stadionok, utcák és területek világításához használható LUXEON V2 LED-ek chipméretű tokozási (Chip Scale Package – CSP) technológiát alkalmaznak a kompakt optikai forrás keskeny fénysugár-szabályozással és nagy fényhasznosítással való kiegészítéséhez, magas meghajtóáram esetén is. Az emitter egy InGaN (indium-gallium-nitrid) LED-chipből áll, amelyet egy kis hőellenállású kerámiafelületre szereltek – ez köti össze az öntvényt egy hővezetővel, ami egyszerűbb termikus kialakítást eredményez. A kerámiafelületre egy szilikonkúpot öntöttek. Mindegyik emitterhez tartozik védődióda (Transient Voltage Suppression – TVS), amely védelmet nyújt az elektrosztatikus kisüléssel (ESD) szemben.

 

rs components lumileds luxeon v2 led

 

Minden Lumileds LUXEON V2 LED egy szabványos 3,5 × 3,5 mm-es (3535) burkolatban kapott helyet háromtüskés kivitelben. Sugárzási mintázatuk megfelel a Lumileds LUXEON TX sorozaténak.
Egy 700 mA meghajtóáramú LUXEON V2 jellemzően 310–315 lm fényáramot biztosít. A meghajtóáram 2 A-re való növelésével a teljesítmény már kb. 760 lm (123 lm/W fényhasznosítás). A maximális meghajtóáram 2,4 mA.

 

Forrás: az RS Components sajtóanyaga