Skip to main content

Multifunkciós mesterek

Megjelent: 2022. március 09.

Murr lidA Murrelektronik az MVK Pro és IMPACT67 Pro IP67-es terepibusz-modulokkal bővíti IO-Link termékkínálatát. Mindegyik elterjedt protokoll- vagy terepibusz-független felhasználású, 4 A port kimenő árammal, on-board diagnosztikával és robusztus házzal.

 

 

Plug-and-play a telepítéskor az automatizálástechnikában – ezt testesíti meg az IO-Link. Amikor a termelési folyamatok és rendszerek egyre összetettebbekké válnak, egyre több adat kerül rögzítésre és kapcsolódik össze egymással, ez a kommunikációs szabvány maximális átláthatóságot biztosít a szenzor-aktor szinttől a felhőig.

 

Murrelektronik MVKPro Impact67Pro 9cm

Az új fejlesztésű MVK Pro és IMPACT67 Pro IP67-es terepibusz-modulok
többek között mindegyik elterjedt protokollt elérhetővé teszik,
vagy biztosítják a terepibusz-független felhasználást (4 A port kimenő áram,
on-board diagnosztika és robusztus ház jellemzi őket)

 


A Murrelektronik IO-Link termékkínálatában szereplő MVK Pro és IMPACT67 Pro IP67-es terepibusz-moduljai teljesen új fejlesztésű modulok, amelyek nyolc multifunkciós master-porttal rendelkeznek, az L-kódolt M12 csatlakozóknak köszönhetően nagy áramerrőséget is átengednek, és kiszolgálják a PROFINET, EtherNet/IP és EtherCAT Ethernet-protokollokat. Az OPC UA, MQTT, JSON REST API segítségével a terepibusz-független használat is lehetővé válik – köszönhetően a már integrált Standardized Master Interface-nek (SMI). E két modul összességében csökkenti a költségeket, növeli a termelékenységet, új lehetőségeket kínál a szerviz és karbantartás során, minimálisra csökkentve a telepítési és használatbavételi időt, kiváltva a sok vezetéket igénylő és nagy helyet elfoglaló kapcsolószekrényeket.
Az új MVK Pro és IMPACT67 Pro modulok a tisztán csak folyamatadatokon (I/O-k) kívül további diagnosztikai adatokat (feszültség-, áramerősség- és hőmérsékletértékeket) is továbbítanak az adott portokhoz és a teljes modulhoz. Az üzemeltetők így felismerik a rendellenességeket, és az adatelemzésen keresztül optimalizálják a folyamataikat. Ráadásul az IIoT-protokolloknak köszönhetően mindez szabványosított formában és vezérlés nélkül lehetséges.
Az integrált A/B-portok igazi mindentudók: legyen szó IO-linkről, DI, DO, DIO portokról vagy ezek mindegyikét tartalmazó kombimodulról – minden pinhez szabadon hozzárendelhetők a funkciók. A tápfeszültség automatikus átkapcsolásával mindig a megfelelő tápfeszültséget használják: működtető egységek betáplálása a DO-khoz és az érzékelők áramellátása a DI-khez. A nagy energiaigényű eszközöket közvetlenül a modulról lehet ellátni árammal keresztbetáplálás nélkül – köszönhetően az akár 4 A kiegészítő áramellátásnak minden porton. A kompakt M12-Power (L-kódolt) kábelek különösen nagy áramterhelést is elbírnak (akár 16 A-t pinenként). Az áramellátási körök több modulon keresztül bővíthetők, ez leegyszerűsíti a telepítést, és csökkenti a kábelutak hosszúságát. Az IP67 védelmi besorolású műanyag vagy fémházak különösen ellenállóvá teszik a master-modulokat.
Az MVK Pro és IMPACT67 Pro terepibusz-modulok teszik teljessé a Murrelektronik széles IO-Link termékkínálatát: a masterektől a hubokon, konvertereken és eszközökön át a csatlakoztatási technológiáig. Ezzel a rendszerszállító minden terméket elérhetővé tesz, ami szükséges ahhoz, hogy az IO-Linkkel összekapcsolják a vezérlést az érzékelők/működtető egységek szintjével – egymással összehangoltan, az adott felhasználási célra optimalizálva, mindezt egy helyről.

 

Murrelektronik Kft.
9024 Győr, Práter utca 9.
Tel.: +36 96 900 125
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.murrelektronik.hu